Silivri'de kurdukları fabrikada sigara üreterek Türkiye genelinde piyasaya sürdükleri ileri sürülen 14 kişi gözaltına alındı. Fabrikada, 102 milyon 795 bin adet kaçak sigara ile sigara yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.
Piyasaya kaçak sigara süren kişileri takibe alan İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Silivri’de bir fabrikayı mercek altına aldı. Yapılan teknik ve fiziki takip sırasında şüphelilerin, Doğu illerinden getirdikleri ve Bulgaristan’dan kaçak olarak yurda soktukları tütünü fabrikada sigara haline getirdikten sonra piyasaya sürdükleri tespit edildi. Şüphelilerin kimlik ve adreslerinin belirlenmesinin ardından Silivri'deki fabrika ile Bağcılar ve Fatih'te eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda, şebekinin lideri olduğu iddia edilen Ö.Ç'nin de aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Ekipler operasyondayken polis kamerası da kayıttaydı. Görüntülerde, koşarak giren ekiplerin şüphelileri gözaltına almaları ve fabrikada kaçak sigara ele geçirilmesi görülüyor.
Silivri'deki fabrikada 102 milyon 795 bin adet sigara, 97 bin 950 adet sigara sarma kağıdı, 2 milyon 363 bin adet sigara tabakası, 10 bin 59 adet sigara sarma makinesi, 4.7 ton tütün, 3 bin 157 paket pipo tütünü, 9 bin 975 paket sigara, 42 paket nargile tütünü, 70 bin adet nargile ağızlığı ve 4 bin 760 adet pipo ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 14 kişi Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.