ANTALYA, () - ANTALYA- Burdur Karayolu üzerinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonunda 21 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.
Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Dairesi Başkanlığı Operasyon Şube Müdürlüğü, akaryakıt kaçakçığına yönelik ülke genelinde çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak, Antalya- Burdur Karayolu üzerinde faaliyet gösteren bir akaryakıt istasyonunda markersiz (kaçak) akaryakıt satıldığı öğrenildi. Elde edilen bilgi çerçevesinde, Merkez Operasyon Birimi ile Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelinden ortak ekip oluşturularak operasyon için harekete geçildi.
İstasyonda bazı araçların akaryakıt alması esnasında ekiplerce müdahale edilerek tabancalardan alınan numunelerin marker cihazıyla yapılan analizlerinde geçersiz sonuç vermesi üzerine, pompalara bağlı gizli tankın olabileceği şüphesiyle alınan arama, el koyma ve kazı yapma kararına istinaden inceleme ve arama başlatıldı. Yapılan detaylı arama ve kazı çalışmaları sonucunda, istasyonda bulunan adalardaki pompaların altından T vanayla istasyonda bulunan bölünmüş bir tanka borularla bağlantı kurulduğu ortaya çıkarıldı.
Gümrük Muhafaza ekiplerinin ölçüm inceleme ve değerlendirmeleri neticesinde ulaştıkları sonuç şaşırttı. Akaryakıt tankına, görevlileri yanıltmak amacıyla tabanından yukarıya doğru 1 metre yükseklikte bir sehpa konduğu ve bunun da içine 5 santimetre derinliğinde bir yakıt konarak, yakıt yokmuş izlenimi veren bir düzenek oluşturulduğu görüldü. Düzeneğin altında kalan kısmında yapılan incelemede, 21 bin litre kaçak akaryakıt olduğu, yanında bulunan diğer tanka da aynı sistemli bir düzenek kurulduğu fakat içinde yakıt olmadığı tespit edildi.
Kazı sonucu ortaya çıkarılan tankta bulunan 84 bin lira değerindeki 21 bin litre akaryakıta ve 100 tonluk tanka el konuldu. İstasyon geçici olarak mühürlenerek Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

AK(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)