Turgay İPEK / ERZURUM, () - ERZURUM'da çaldıkları TEDAŞ ve TELEKOM'a ait  kabloları yakarak, içindeki bakır telleri çıkarmaya çalışan hırsızlar, yoğun duman  nedeniyle olay yerine itfaiye ekiplerinin gelmesi üzerine kaçtı. İtfaiye alevleri söndürürken, büyük bölümü yanan yaklaşık 1 ton ağırlığındaki kabloya polis el koydu. TEDAŞ ve TELEKOM yetkilileri, kablo hırsızları yüzünden bölgedeki birçok köye elektrik verilemediğini, telefonların çalışmadığını söyledi.
Merkez Palandöken ilçesindeki Yunus Emre Mahallesinde su deposu arkasındaki boş araziye kamyonetle getirdikleri yaklaşık 1 ton ağırlığındaki kabloyu boşaltan hırsızlar, bakır telleri plastik kısmından ayırmak için yakmaya başladı. Bu sırada kablolardan çıkan duman gökyüzünü bir anda siyah bir bulutla kapladı. Dumanları gören semt sakinleri 'Yangın var' diye durumu itfaiyeye bildirdi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin siren çalarak geldiğini gören hırsızlar kaçtı. Alevlere müdahale eden itfaiye ekipleri, bunun kablo hırsızlığı olduğunu fark edince polise bilgi verdi. Olay yerine gelen polis, çevrede kablo hırsızlarını aradı ancak bir sonuç elde edemedi. Hırsızlık masası ekipleri, kabloların kime ait olduğunu belirlemek için çalışma başlattı.
'KÖYLÜLER KABLOLARA SAHİP ÇIKSIN'
Son çıkan yasa ile birlikte kablo hırsızlarına ağır cezalar getirildiğini, buna karşın hırsızlığın önüne geçilemediğini belirten her iki kurumun yetkilileri, özellikle köylerde yaşayanlardan kablolara sahip çıkmasını istedi. Hırsızların özellikle köylerin elektrik ve telefon kablolarını çaldığını vurgulayan yetkililer, hırsızlar yüzünden bölgedeki birçok köye iletişim hizmeti ve enerji verilemediğini söyledi.
FOTOĞRAFLI