Ali AKSOYER/İSTANBUL() İSTANBUL‘da kayıp olarak aranan Hüseyin T.’in üzerindeki sır perdesi aralandı. Olayla ilgili gözaltına alınan 4 şüpheli Hüseyin T.  ile kablo hırsızlığına gittikleri Adapazarı‘nda hızlı tren hattında akıma kapılarak öldüğünü söyledi. Şüphelilerin olaydan sonra paniğe kapıldıklarını ve cesedi Şile’de ormanlık alana attıklarını söyledikleri öğrenildi. Polis şüphelilerin gösterdiği yerde yaptığı aramada cesetten kalan kemir parçalarını buldu.

Tuzla’da 26 Mart günü polis merkezine gelen İnci T.  kocası Hüseyin T.’den haber alamadığını belirterek kayıp başvurusunda bulundu. Başvuru üzerine inceleme yapan Kayıp Şahıslar Büro Amirliği (KŞB) dedektifleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturmada Hüseyin T.’nin son olarak 4 arkadaşı ile birlikte Adapazarı Pamukova'ya gittiği tespit edildi. Bunun üzerine Hüseyin Temizel’in 4 arkadaşı E.K., G.Y., F.A. ile S.Y. gözaltına alındı.
KABLOLARI KESERKEN ÇARPILMIŞ
Gözaltına alınan E.K ve G.Y, daha önce de kablo hırsızlığına gittikleri Hüseyin T.  ile olay günü birlikte olduklarını söyleyerek “Bir arabayla Pamukova’ya hızlı tren hattına gittik. 3 metrelik makaslarla kabloları kesiyorduk. Bunları hurdacıya satıyorduk. O günde iki kişi gözcülük yapıyordu. Hüseyin makasın bir kolundan tutarken iki kişi de diğer kolundan tuttuk. Hüseyin bize hatta elektrik akımı olmadığını söylemişti. Ama hatta akım varmış. Kabloyu kestiğimiz anda üçümüzü elektrik çarptı. Hüseyin orada öldü” dedikleri öğrenildi.
Cesedi olay yerinde bırakarak kaçtıklarını anlatan şüphelilerin daha sonra geri dönerek cesedi aldıklarını söyledikleri öğrenildi. Şüpheliler ne yapacaklarını bilmedikleri için cesedi Şile’de ormanlık alana attıklarını söyledi. Şüphelilerin gösterdikleri yerde yapılan aramada bir insana ait kemik parçaları bulundu. Kemik parçalarının Hüseyin T.’ye ait olup olmadığının yapılacak DNA incelemesinden sonra belli olacağı öğrenildi.
Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildiler. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
(BB) (FOTOĞRAFLI)