NEVŞEHİR’in Göreme Beldesi'nde geçen 9 Eylül'de bisikletle Zemi Vadisi'nde gezintiye çıkan Japon turistlerden 22 yaşındaki Mai Kurihara’yı bıçaklayarak öldürdüğü, aynı yaştaki Hoshie Temakatsu’yu da yaraladığı suçlamasıyla tutuklu yargılanan 23 yaşındaki Fatih Uyar, ağırlaştırılmış ömür boyu ve 93 yıl 9 ay hapis cezalarına çarptırıldı.
Nevşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün öğleden sonra başlayan davanın karar duruşmasına, tutuklu sanık Fatih Uyar ve avukatı Ayhan Şahin, davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Hülya Yazar Günay katıldı. Günay, mahkeme heyetinin söz vermesi üzerine, "Sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını talep ediyoruz" dedi.
Mahkeme Başkanı, sanık Uyar’a, son sözünü sordu. Tutuklu sanık Fatih Uyar, "Ben suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum. Söyleyecek başka sözüm yok. Gerçek suçlunun bulunmasını ve adeletin yerine gelmesini istiyorum" dedi.
Nevşehir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, davayla ilgili araştırılacak bir husus kalmadığını belirterek, sanık Uyar'ı, 'Japon turist Mai Kuriharac’ı eziyet çektirerek kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, sanık Uyar'a ayrıca 'cinsel saldırı, yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli yağma' suçlamalarından toplam 93 yıl 9 ay hapis cezası verdi.
OLAY NASIL OLMUŞTU
Kapadokya bölgesini gezmek için Türkiye’ye gelen Japon turistler Mai Kurihara ile Hoshie Temakatsu, 9 Eylül 2013 tarihinde Nevşehir’in Göreme Beldesi'ndeki Zemi Vadisi’nde bıçaklı saldırıya uğramıştı. Olay sonrasında Mai Kurihara ölmüş, arkadaşı Hoshie Temakatsu ise ağır yaralanmıştı. Temakatsu, kaldırıldığı Nevşehir İ. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavisinin ardından Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçak ile 19 Eylül 2013 günü Japonya’ya gönderilmişti.
Güvenlik güçleri yaptıkları araştırmalar sonrasında ilk olarak M.V.D.'yi yakalamış ve şüpheli mahkemece tutuklanarak Nevşehir E Tipi Cezaevi’ne gönderilmişti. Sonrasında ise Fatih Uyar olayın asıl faili olarak yakalanınca, suçsuz olduğu anlaşılan M.V.D. serbest bırakılmıştı.