BURSA’nın İnegöl İlçesi’ne bağlı Oylat Köyü’nde 23 Kasım’da, girdikleri bir evden 20 bin TL, 1000 dolar ve 60 bin lira değerindeki altın ziynet eşyalarını çaldığı belirlenen 2 şüpheli yakalandı. Jandarma, şüphelilerin kuyumcuya sattıkları altın ziynet eşyalarını eritilmesine kısa süre kala bularak sahiplerine iade etti.
İnegöl’e bağlı kaplıcasıyla ünlü Oylat Köyü’nde kimlikleri açıklanmayan ailenin evi 23 Kasım cumartesi günü akşam saatlerinde soyuldu. Ailenin 15 yıllık birikimleri olan evde tutulan yaklaşık para ve 60 bin lira değerinde 18 bilezik, 28 Cumhuriyet Altını, 1 takı seti, 2 altın zincir, kolye, 5 küpe, 4 altın yüzük çalındı.
İnegöl Jandarma Komutanlığı ekipleri, failleri bulabilmek için kapsamlı soruşturma başlattı. İnegöl’den Oylat’a kadar olan yol güzergahında bütün güvenlik kameralarını ve Karacakaya’daki plaka tanıma sistemini araştıran ekipler, hırsızlık olayının gerçekleştiği saatlerden 'Kartal' marka bir otomobilin Oylat’ta durduğunu tespit etti. Bu özel otomobilin üzerinde yoğunlaşan ekipler, aracı aynı gün İnegöl’de 29 yaşındaki S.E. isimli eski sabıkalı ve hırsızlık olayından aranan kişi tarafından kiralandığını tespit etti.
Jandarma ekipleri bu kişiye yönelik fiziki ve teknik takip başlattı. Şüphelinin yeni taşındığı İnegöl’deki evinin önünde günlerce bekleyen ekipler, S.E.’nin hırsızlığın gerçekleştiği evdeki kadının akrabası olan, bir süre önce eşini ve 3 çocuğunu bırakan 32 yaşındaki M.K. isimli kadınla beraber olduklarını, İnegöl ve Eskişehir’de çok miktarda para harcadıklarını tespit etti.
Takip sonucunda gerekli delileri toplayan jandarma ekipleri Savcılık izni ile S.E.’nin oturduğu Mahmudiye Mahallesi’ndeki evine ve yeni kiraladıkları Burhaniye Mahallesi’ndeki eve baskın düzenlendi. Baskın sonucu , çalınan altınların ve nakit paraların bir bölümü ele geçirildi. Evde yapılan aramada, Eskişehir’de faaliyet gösteren bir kuyumcuya ait kartvizit de bulundu.
Kartvizitten yola çıkan ekipler, şahısların altınların bir bölümünü burada bozdurdukları belirlendi. S.E. ile M.K. gözaltına alınırken, aynı zamanda Eskişehir’deki kuyumcu ile temasa geçildi. Şahısların bozdurdukları altınların Oylat’ta çalınan altınlar olduğunun teşhis edilmesi üzerine, Savcılık izni ile altınlar eritilmeye saatler kala elde edildi.
Gözaltına alınan şahıslar jandarmadaki sorgularının ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece S.E. M.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. 15 yıllık birikimlerinin büyük bölümüne kavuşan aile ise, para ve altınlarını teslim aldı. Aile fertleri, olayı kısa sürede aydınlatan jandarma ekiplerine teşekkür etti.