BURSA’da jandarma ekipleri tarafından iki ayrı eve düzenlenen operasyonda banyo ve tuvalette imal edilen 1000 litre şarap ve 750 litre rakı ele geçirildi. Şarap ve rakının yılbaşında eğlence mekanlarına satılmak istendiği öne sürüldü.
Merkez Osmangazi İlçesi Ovaakça Mahallesi’nde iki ayrı evde kaçak içki üretildiği ihbarı üzerine İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. 1 hafta süren takip ardından mahkemeden arama kararı alındı. Ekipler, 2 ayrı eve sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Evlere giren jandarma ekipleri tuvalet ve banyolarda düdüklü tencereler içinde imal edilen paslı kap ve bidonlara konularak satışa hazır hale getirilen bin litre şarap ile 750 litre rakıya el koydu. Kaçak içki imal eden 2 kişi gözaltına alındı.
EĞLENCE MEKANLARINA SATILACAKTI
Jandarma ekipleri hijyenik ortamlardan uzak üretilen rakıların konulduğu paslı bidon ve şişelerin içine kıvam ve tat arttırıcı anason yerine meşe ve çam çıraları konularak aroma verildiğini belirledi. Ekipler, imal edilen kaçak rakı ve şarapların barlar, gece kulüpleri ve eğlence mekanlarına Yılbaşı’nda dağıtımlarının yapılacağını tespit etti.