Ümit KOZAN / ANKARA, () - ANKARA İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü 150 kişilik timiyle, İvedik Hurdacılar Sitesi'ne operasyon düzenledi.

Çevre il ve ilçelerden hırsızlık, dolandırıcılık gibi suçlardan elde ettikleri araç ve malzemelerin hurdacılar sitesine getirilerek satılabileceğini, şüpheli veya sabıkalı şahıs ve araçların takip ve kontrollerini yapmak, arananların yakalanmalarını sağlamak amacıyla sabah 07.00 da bir operasyon düzenlendi. Ankara İl Jandarma Komutanlığının 150 kişilik asayiş ve trafik timinin katıldığı operasyon yaklaşık 6 saat sürdü.

Yenimahalle İlçesinde bin 200 adet işyerinin bulunduğu ve 10 bin çalışanı olan İvedik Hurdacılar Sitesine, çevre il ve ilçelerden hurda malzeme almak ve satmak için ortalama günlük bin hurda yüklü aracın girip çıktığı bildirildi. Operasyonda bin 120 adet hurdacı aracı olmak üzere toplam bin 500 araç kontrol edildi. Kontroller sırasında, 4 bin 91 şahsın kimlik kontrolü sırasında 89 sürücüye 32 bin 472 lira trafik para cezası kesildi. Bu araçlardan 58 hurda yüklü araç trafikten men edilerek otoparka çektirilirken, uygulamada sürücü belgesiz oldukları tespit edilen 10 kişiye işlem yapıldı ve 12 yakalama hacizli araç ile çeşitli suçlardan aranan 13 kişi ele geçirildi.

KAÇMAK İSTERKEN TAKİPLE YAKALANDILAR

Jandarma timlerini görerek yol kontrol ve uygulama noktasından kaçmaya çalışan ve içinde 4 kişinin bulunduğu şüpheli kamyonet jandarmanın motosikletli asayiş timlerinin takibi sonucu kısa sürede yakalandı. Aracın kasasında, çeşitli GSM şirketlerine ait olduğu tespit edilen toplam bin 500 kilo gram ağırlığında çalıntı bakır kablo ele geçirildi.

Araçtaki şüpheli 45 yaşındaki E.D, 34 yaşındaki H.K, 30 yaşındaki M.E ve 25 yaşındaki D.A Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiler.

Jandarma yetkilileri, "Vatandaşlarımızın huzur ve güveninin teminatı olan Ankara İl Jandarma Komutanlığı benzer faaliyetlerine aralıksız olarak devam etmektedir" açıklamasının yanı sıra hurdacılar sitesi esnafının bir yıldır jandarmanın yoğun uygulamalarından çok memnun olduklarını, kontrol ve uygulamalar sonucunda sitelerinde suç eşyasını bilerek veya belgesiz satın alan kişilerin dükkanlarını boşaltarak siteyi terk ettiklerini ve hurdacılar sitesinin güvenilir ve huzurlu bir yer olduğunun kendilerine bildirildiğini vurguladı.

() (ÜK) (FOTOĞRAFLI)