GAZİANTEP İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yapılan asayiş toplantısında Vali Erdal Ata'ya Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi (JEMUS) hakkında bilgi verdi. Toplantıda, aralarında Gaziantep’in de bulunduğu 39 ilde etkin olarak kullanılan JEMUS’un, yakın bir zamanda tüm Türkiye’de kullanılacağı ifade edildi.
İl Jandarma Komutanlığı'nda yapılan asayiş toplantısına Vali Erdal Ata, İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Arslan ve İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın katıldı. Kentin asayiş konularının konuşulduğu toplantının ardındna Albay Arslan, Vali Ata'ya Türkiye’nin en önemli haberleşme projelerinden birisi olan JEMUS hakkında bilgi verdi. Güvenli ve kriptolu haberleşme özelliğiyle dikkat çeken JEMUS'un Jandarma Teşkilatının yanı sıra Sağlık Bakanlığı tarafından da kullanıldığını belirten Albay Arslan, 2011 yılında Kütayha'nın Simav İlçesi'nde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde JEMUS sistemiyle haberleşmelerin büyük oranda sağladığını söyledi.
Albay Adnan Arslan, JEMUS’un alt bileşenlerinden olan ve Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında kurulumu yeni tamamlanmış olan Plaka Tanıma Sistemleri (PTS) hakkında da Vali Ata'ya bilgi verdi. Arslan, önemli kavşak noktalarına yerleştirilen PTS’lerin plakaları anlık sorgulayarak; araçların çalıntı veya kayıp olduğuyla ilgili bilgilere hızlı bir şekilde sahip olduklarını kaydetti.