BİLECİK'te jandarma ekipleri, şikayetler üzerine belde ve köylerde seçmen kontrolü yaptı. Kontrollerde çok sayıda kişinin başka yerde oturdukları halde seçimlerde oy kullanmak için ikametgahlarını belde ve köylerde gösterdikleri ortaya çıktı.
Bilecik İlçe Seçim Kurulu'na bazı adayların seçimi kazanmak için başka yerlerde oturan kişileri seçime girecekleri yerde oturuyor gibi gösterdikleri yönünde ihbarlar yapıldı. İlçe Seçim Kurulu jandarmadan, şikayet konusu olan belde ve köylerde seçmen kontrolünün yapılmasını talep etti. 
Bilecik İl Jandarma Komutanlığı ekipleri merkeze bağlı Bayırköy beldesi ile yine merkeze bağlı İlyasbey, Gökpınar, Dereşemsettin, Karaağaç, İlyasça, Cumalıköy, Beyce, Yeniköy, Kepirler, Ahmetpınar, Taşcılar ve Sarmaşık köylerinde seçmen kontrolü yaptı.
Ekipler köylerde muhtarlarla görüşüp, ihbarlarda adı geçen kişilerin oturdukları evleri tek tek kontrol etti. Jandarmanın yaptığı kontrolde çok sayıda kişinin sözkonusu adreslerde oturmadıkları belirlendi. Jandarma ekipleri, bu konuda tutanak tutarken 2009 yılında 54 seçmeni bulunan bir köydeki seçmen sayısının 94'e, başka bir köydeki seçmen sayısının da 85'ten 136'a çıktığı kaydedildi.
Belde ve köylerde seçmen kontrolü yapan jandarmalar tuttukları tutanakları ilçe seçim kuruluna teslim etti. İlçe Seçim Kurulu yetkilileri tutanaklarda isimleri geçen kişilerin 31 Ocak 2014 tarihine kadar kendilerine su, elektrik veya telefon faturaları ile başvurup gerçek ikametgah adreslerinin bildirmelerini isteyerek aksi halde bu kişilerin seçimlerde oy kullanamayacaklarını ve ayrıca gerçek dışı beyanda bulundukları için para cezasına çarptırılacaklarını belirtti.