ANKARA İl Jandarma Komutanlığı, Başkent’te çeşitli okul ve işyerlerinde meydana gelen hırsızlık olaylarını dedektif gibi çalışarak sürdüğü iz sonucu ortaya çıkardı.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube ve Sincan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, son olarak Temelli Türkoğlu İlköğretim Okulu’ndan kişi ya da kişilerce okula ait pencerenin zorlanarak açılması sonucu, içeriye girilerek okuldan çeşitli malzemelerin çalınması olayını inceledi.

Başkent’teki diğer okul ve işyerlerinden yapılan hırsızlık olaylarını aydınlatmak üzere oluşturulan 3’er kişilik özel ekipler dedektif gibi iz sürdü.

Eldiven kullanarak arkalarında iz bırakmayan hırsızların alarm sistemlerine inşaatlarda kullanılan köpük sıkarak önlem aldıkları ve olay yerindeki güvenlik kamera cihazlarını da çaldıkları tespit edildi.

Bu bilgiler ışığında köpüğün satıldığı hırdavatçılarda araştırma yapan ekipler, U.Ç (28) isimli şahısın sık sık köpük aldığını ortaya çıkardı. U.Ç.’nin okul, işyeri gibi çeşitli hırsızlık suçlarından Akyurt ve Mamak ilçe Emniyet Müdürlüklerince hakkında işlem yapıldığı ve cezaevine girip çıktığı bilgilerine de ulaşıldı. Jandarma ekipleri araştırmayı derinleştirerek yaptığı çalışma neticesinde, adı geçen şahsın Polatlı ilçesindeki özel bir inşaat şirketinde kaynakçı olarak çalıştığını öğrenek şahsı gözaltına alındı.

Cumhuriyet Savcısının talimatı ile şüpheli şahıs U.Ç, hırdavatçıya teşhis ettirilirken, ilk sorgulamasında okuldan yapılan hırsızlık olayını kabul etmedi. Ancak, dedektif gibi çalışan jandarma ekiplerinin elde ettikleri bilgi, belge ve deliller ortaya konulduktan sonra U.Ç. suçunu itiraf etti.

Hırsızlığın yapıldığı okula da götürülen U.Ç, suçu birlikte işlediği A.M.(35) ve E.G (31) isimli şahıslarla hırsızlığı nasıl yaptıklarını ayrıntıları ile anlattı.

Şüphelilerden A.M.’nin Etimesğut İlçe merkezinde bulunan evinde savcılık emriyle, polis ekipleriyle birlikte yapılan aramada A.M.‘ nın evde olmadığı ve okuldan çalınan mallar ele geçirildi.

U.Ç., çıkarıldığı mahkemece Sincan Cezaevine konulurken, aynı mahkemece suç ortakları olan A.M. ve E.G. hakkında yakalama kararı çıkartıldı. (ÜK)