İZMİR’in Aliağa İlçesi’nde, fabrikadan TIR’la demir hırsızlığı yapan 3 kişi, jandarmanın takibiyle yakalandı. Şüphelilerin, 10 olayda toplam 1 milyon TL’lik hırsızlık yaptıkları belirlendi.
Aliağa İlçesi'ndeki fabrikadan 25 ton demir çalınmasının ardından İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, çalışma başlattı. Güvenlik kameralarını inceleyen jandarma, hırsızların TIR’la demirleri çaldıkları ve sahte plaka kullandıklarını tespit etti. Araştırmalarını bu yönde yapan ekipler, TIR’daki demirlerin Bursa’da boşaltıldığı depoyu da takiple ortaya çıkardı. Buraya yapılan baskında, N.K.T. ile D.T., yakalandı. Ayrıca çalıntı malzemeler de ele geçirildi. İki şüphelinin verdiği bilgiler sonrasında şebekenin lideri durumundaki devlet memurluğundan atıldığı öğrenilen İ.M. de gözaltına alındı.
Şüphelilerin, İzmir, Ankara, Aydın, Bursa ve Gaziantep illerinde 10 hırsızlık olayına karıştıkları ve buralardan toplam 1 milyon TL’lik mal çaldıkları da belirlendi. Şüpheliler, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.