İZMİT'te bir kargo firmasının kamyonundan, sinyal kesici (Jammer) kullanarak kapı kilidinin kilitlenmesini engelleyip  hırsızlık yaptıkları öne sürülen 3 kişi polis ekiplerince yakalandı. 
Bir kargo firmasına ait kamyondan hırsızlık yapıldığı ihbarını alan polis ekipleri kargo kamyonlarını izlemeye başladı. İşyerlerinin güvenlik kameralarından ve MOBESE kayıtlarından yararlanan polis ekipleri şüphelilerin eşkallerini ve olayları gerçekleştirirken kullandıkları otomobilin plakasını tespit etti. Şüphelilerin kullandığı otomobil Karamürsel İlçesi'nden Dilovası İlçesi'ne kadar takip altına alındı. Araç içersinde yapılan aramada kargo kamyonlarından çalınan 7 kutu içerisinde cep telefonları ele geçirildi. Araçta bulunan Ülker Ç. (37), Fatih E. (29) ve Barbaros A. (37) gözaltına alındı. Şüphelilerin, kamyonlardan kargo paketlerini çalmak için kullandıkları jammer (sinyal engelleyici) de ele geçirildi.
JAMMER KULLANIP KAPININ KİLİTLENMESİNİ ENGELLEMİŞLER
Çok sayıda sabıka kaydı ve çeşitli suçlardan aramaları bulunan şüphelilerin İzmit, Karamürsel, Darıca, Körfez, Derince İlçeleri ile, Bursa ve İstanbul illerinde toplam 14 kargo hırsızlığı olayına karıştıkları tespit edildi. Şüphelilerin yanlarında bulunan sinyal kesici jammerle, kargo kamyonlarının kapı kilidinin kilitlenmesini engelledikleri ve bu şekilde açık kalan kapıdan kargo paketlerini çaldıkları saptandı.
Yaklaşık 150 bin TL’lik hırsızlık yaptıkları belirtilen şüpheliler Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.