BURSA'nın Orhangazi ilçesinde deniz bisikleti ile açıldıkları İznik Gölü’nde boğulan ve uzun süren arama çalışmaları sonucu dün cesetleri bulunan 22 yaşındaki Kadir Baki Mutlu ve 21 yaşındaki Murat Şeker’in cenazeleri Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemenin ardından ailelerine teslim edildi. Kadir Baki Mutlu’nun cenazesi defnedilmek üzere memleketi Rize’ye gönderilirken, Murat Şeker ise Orhangazi’de toprağa verildi.
Orhangazi'de yaşayan Murat Şeker, Kadir Baki Mutlu, 22 yaşındaki Çetin Özdemir, 21 yaşındaki Hasan Yesin ve 25 yaşındaki Samet Dönmez, 3 gün önce saat 23.00 sıralarında yanlarına kola ve çerez alarak İznik Gölü'nün Orhangazi Sahil Şeridi'ndeki Çamlık Piknik Alanı'na gittiler. Burada bir süre sohbet edip şakalaşan gençlerden Murat Şeker ve Kadir Baki Mutlu, göl kenarında bulunan ve kilitli olan deniz bisikletlerinden birini kilidi kırıp alarak göle açıldı. Yanlarına diğer arkadaşlarını da alan gençler bir süre gölde gezinti yaptı. Yüzme bilmeyen Kadir Baki Mutlu ve Murat Şeker inmek istediklerini söyleyen üç arkadaşlarını sahile bıraktıktan sonra göle tekrar açıldılar. Gölde kaybolan iki gencin cesedi iki gün süren arama çalışmaları sonucu bulundu ve otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. İncelemenin ardından Kadir Baki Mutlu’nun ailesi cenazeyi Adli Tıp Kurumu’ndan aldıktan sonra Rize’ye gitmek üzere yola çıktı. Mutlu'nun memleketi Rize’de toprağa verileceği belirtildi.
ANNESİ TABUTUNU ÖPTÜ
Kaybolduktan 38 saat sonra gölden cansız bedeni çıkartılan Murat Şeker’in cenazesi Orhangazi’de TOKİ konutlarındaki evine getirild. Bir işletmede paket servis elemanı olarak çalışan Murat Şeker için evinin önünde dua edildi. 3 çocuklu ailenin en büyüğü olan Şeker’in acılı annesi Hüsniye, babası İbrahim, 12 yaşındaki kardeşi Samet ve kız kardeşi yakınlarının yardımıyla ayakta durabildi. Annesi, Murat’a son vedasını tabutunu öperek yaptı. Gencin cenaze namazı ise Cuma namazından sonra Gazi Orhanbey Camii’nde kılındı. Cenaze namazına Ak Parti Bursa Milletvekilleri İsmail Aydın ve İsmet Su, Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda Orhangazili katıldı. Murat Şeker daha sonra Orhangazi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI