MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki maden kazasını protesto etmek için toplanan grup, Ak Parti İl Binası'na siyah çelenk bırakmak isteyince polis müdahale etti. Yaşanan arbedede darbe alan bazı gazetecilerin de fotoğraf makinaları kırılırken, 15 dolayında gösterici polis tarafından yaka paça gözaltına alındı.

İzmit'te çeşitli siyasi parte ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan yaklaşık 500 kişi, Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Grup buradan yürüyüş yolu boyunca sloganlar atarak Perşembe Pazarı alanında bulunan Ak Parti İl Binası'na yürüyüş başlattı. Polis kordonu altında gerçekleştirilen yürüyüş sırasında güvenlik güçleri AK Parti İl Binası önünde barikat kurdu. Barikatı aşamayan göstericiler ellerindeki siyah çelengi polis barikatının önüne bıraktı.

Kalabalık içindeki bazı guruplar AK Parti binasına yürümek için ısrar edincie tartışmalar yaşandı. Gurup içinden bazı kişilerin taş atması üzerine polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahele etti. Bir anda karrmaşanın yaşandığı Perşeme pazarı alanında göstericiler ile polis arasında kovalamaca yaşanırken olayları takip eden ve fotoğraf ile görüntü alan gazeteciler de Çevik Kuvvet Polisleri tarafından dövüldü. Bazı gazetecilerin kamera ve fotoğraf makineleri kırıldı. Çıkan olaylarda yaklaşık 15 gösterici polis ekiplerince yaka paça gözaltına alındı. 

EA,OU(MB/SSA) (FOTOĞRAFLI)