İZMİT'te Kızılay’ın deposu soyuldu. İlk belirlemelere göre depodan yaklaşık 200 bin TL değerinde çadır ve diğer malzemelerin çalındığı, içeriye otomatik kapıyı kumanda ile açarak girdiği sanılan hırsızların, güvenlik kamerasının hard diskini de aldıkları anlaşıldı.
Tüm Marmara'yı sarsan 17 ağustos 1999 Depremi'nin ardından uzun süre afet malzemelerinin depolandığı, o dönemin İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından çok amaçlı fuar alanı olarak yaptırılan İnterteks Fuarı'nın yanındaki küçük depoda, Kızılay'ın malzemelerinin depolanmasına devam edildi. Sorumluluğu Marmara Afet Operasyon Merkezi'ne ait olan, kapısı otomatik kumanda ile açılıp kapandığı gibi güvenlik kameraları ile de gözetlenen depoya dün gelen görevliler, içerde birçok malzemenin eksik olduğunu belirledi. 
KAMERA KAYDINI DA GÖTÜRMÜŞLER
Durumun polise de bildirilmesi üzerine yapılan ilk tesbitlerde, depoya bilen birilerinin elektronik kumanda ile kapıyı açıp girdiği, yine içerden seçerek aldıkları çadırları kamyona yükledikleri, çıkarken de güvenlik kamerası görüntülerinin kaydedildiği harddiski alıp götürdükleri anlaşıldı. 
'BİLEN BİRİLERİ'
Hırsızlık Olayını doğrulayan Kızılay İzmit Şube Başkanı Muzaffer Şişmanoğlu, içerde Kzılay'a ait malzemelerin bulunmasına rağmen bunların depolanmasının ve korunmasının tamamen Marmara Afet Operasyon Merkezi'ne ait olduğunu ve bu kuruluşun da burada bir sorumlusu olduğunu belirterek şöyle dedi:
"İçerde, Kızılay'ın Kartal'daki Bölge merkezi'nin malzemeleri de vardı. Tahminlere göre hırsızlığı gerçekleştirenler burasını bilen birileri.  Kapı zorlanmadan elektronik kumanda ile açılmış. İçerden, çouğunluğu çadır olan malzemeler aralardan çekilerek alınıp yine burada kamyona yüklenmiş. Her ne kadar bu malzemeler sigortalı olsa da, kafa karıştırıcı bir hırsızlık." 
Polis depoyu soyanların belirlenmesi için araştırmalarını sürdürüyor.