10 AVUKAT SAVUNUYOR
Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı tarafından haklarında dava açılan 238 sanığın yargılanmalarına başlanırken, onlar hakkında 12 kişinin şikayetçi olduğu, bunlar arasında esnafın da bulunduğu bildirildi. Sanıkların savunmasını 10 avukat üstlendi.  
POLİSLERDEN 1'İ ŞİKEYETÇİ DEĞİL
Duruşma hakimi ilk gün tutuksuz yargılanan 238 kişiden sadece iki kişinin savunmasını alırken, şikayetçilerden polis memuru Kadir Bilaloğlu'nu dinledi. Polis memuru ifadesinde olayın olduğu 1 Haziran 2013 günü Perşembe Pazarı'nda görevli olduğunu belirterek, "Bir şahsın taş atacağını görünce yanına yaklaşıp kolunu tuttuğum sırada ikimiz de yere düştük. Kolum kırıldı. Taş atacak kişinin kim olduğunu hatırlamıyorum ve kendisinden şikayetçi de değilim" dedi.
Diğer şikayetçi polis memuru Gökhan İlden ise Emniyet Müdürlüğü'de verdiği ifadesinin geçerli olduğunu söyleyerek, "Çıkan olaylarda baş parmağıma taş geldi. Kargaşada taşı atanı tespit etmem mümkün değildi. Kendisinden şikayetçi değilim ve bundan sonraki duruşmalara da katılmak istemiyorum" diye konuştu.
İzmit Belediyesi Başkanlığını temsilen duruşmaya katılan avukat Burcu Öztürk Demir ise Mobese kamera kayıtlarının incelenmesi isteminde bulunarak, "Çıkan olaylarda Cumhuriyet Parkı'na zarar verilmiştir. Ayrıca durak ve duvarlara hakaretler içeren yazılar yazılmıştır. Mobese görüntülerinin incelenerek verilen zararın tespitini talep ediyoruz" dedi. 
Duruşmaya katılan sanık avukatları ise, İzmit Belediyesi'nin duruşmaya katılma taleplerinin reddedilmesini istedi. Mahkeme heyeti ise, İzmit Belediyesi'nin suçta oluşan zararını dikkate alarak duruşmaya katılma istemleri kabul etti.
Duruşmalara yarın saat 14.00 da devam edilerek diğer sanıkların ifadelerinin dinleneceği ve bu ifade alımının 3 hafta sürmesinin beklendiği belirtildi. 

EA(MB/İD)