İZMİT'te bugün saat 17.30'da başlayan ve yaklaşık 20 dakika süren şiddetli sağanak yağış korkuttu. Güneşlik geçen bir günün ardından akşam gök görültüsü ile yağan sağanak yağış nedeniyle eğimi düşük olan bazı yollarda su birikintileri oluştu, araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Şiddetli yağışın kısa sürmesi herkesi rahatlattı.
İzmit Körfezi'nin doğu kesiminde bu sabah 3 saatten fazla etkili olan sisin ardından güneşli bir gün yaşandı. Hava sıcaklığının da 20 derecelere kadar çıktığı bölgede saat 16.30'dan itibaren hava sıcaklığında hissedilir bir şekilde düşüş olurken, saat 17.30 sıralarında da yağış başladı. Yağış bir ara şiddetli gök gürültüsü ile birlikte bardaktan boşanırcasına yağdı. Yüksek kesimlerden gelen yağmur suları da başta D-100 Karayolu'nun İzmit kent içi olmak üzere ana yollarda su birikintilerine yolaçtı. Araçlar güçlükle ilerledi. 
Şiddetli yağış yaklaşık 20 dakika sonra durunce herkes rahat bir nefes aldı. Trafik normale döndü. Bölgede bu tür ani yağışların aralıklı olarak devam etmesinin beklendiği bildirildi.

MB(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)