HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) son kararnamesi ile İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Mustafa Doğru görevine başladı. Doğru, “Adliyede sürdürülen soruşturmalar devam edecektir” dedi.
17 Aralık’ta başlayan, İzmir’de Liman İşletmeleri’ne yönelik operasyonla devam eden süreçte İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş, Samsun Bölge Adliye Mahkemesi C. Başsavcılığı'na atandı. Baş’tan boşalan göreve de Aydın Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Doğru getirildi. Görev başlayan Doğru, makamında muhabirine açıklamalar yaptı.
İzmir ile Aydın'ın arasında sadece nüfus farkı olduğunu belirten 49 yaşındaki Mustafa Doğru, eşinin de Aydın Adliyesi'nde İş Mahkemesi Hakimi olarak görev yaptığını, İzmir Adliyesi ile igili meslektaşları tarafından kendisine iletilen sorunları tek tek not aldığını ve bunları en kısa sürede çözmek için çaba harcayacaklarını söyledi. Doğru, “Adliye şu an fiziki olarak ihtiyaca cevap vermiyor. Adliyede iş gücü yüksek. Sorunu çözmek için harekete geçtik. Bina içinde veya yakınlarında planlama yapıyoruz. Amacımız, adliyeye gelen vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermektir. Meslektaşlarım, vatandaş ve çalışanların şartlarını memnuniyet derecesini yükseltmemiz lazım. Yasal olarak üzerimize düşen görevlerimizi yapmamız lazım. Adliyede sürdürülen soruşturmalar devam edecektir. Soruşturmalar yasalar kapsamında en iyi şekilde yürütülecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Herkes buraya adalet aramaya geliyor. İzmir halkı icin etkin, adil, hızlı bir adaletin işleyişi için çalışacağız. Hepimize lazım olan yargıya sahip çıkalım” dedi.
Bayburt Demirözü, Kars Merkez, Antalya Elmalı ilçelerinde savcılık, Adalet Bakanlığı Tektik Hakimliği, Ceza ve Tevkif Evleri Personel Daire Başkanlığı, İş Yurtları Daire Başkanlığı, Aydın Cumhuriyet Başsavcı Vekiliği görevlerinde bulunan evli 2 çocuk babası Mustafa Doğru, 1986 yılında Ankara Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

BK(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)