İZMİR’in Kemalpaşa İlçesi’nde, özel bir rehabilitasyon merkezine giden öğrencilerin içinde bulunduğu servis minibüsü, yoğun sisin görüş mesafesini 25 metreye kadar düşürdüğü yolda kamyonla çarpıştı. Kazada 5’i zihinsel engelli öğrenci, toplam 8 kişi yaralandı.
Kaza, İzmir- Ankara karayolu Karmez Kavşağı’nda bugün saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Kavşağa girmek üzere olan Halit Keskin (51) yönetimindeki 28 AHJ 42 plakalı kamyona, İzmir'den Turgutlu yönüne giden ve zihinsel engelli öğrencileri taşıyan Melik Yavuz (36) yönetimindeki servis minibüsü çarptı. Özel bir rehabilitasyon merkezine ait servis minibüsünde bulunan engelli öğrenciler İbrahim Can Uysal (12), Esra Uysal (8), Burak Uysal (6), Melik Uysal (11), Hüseyin Can Özdamar (12) ile yine minibüste bulunan Derya Özdamar (31), Türkan Uysal (30) ve Emine Güven (39) yaralandı. Yaralılar kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen ambulanslarla Turgutlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Görüş uzaklığını 25 metreye kadar düşüren sis nedeniyle meydana geldiği belirtilen kazayla ilgili polis soruşturma başlattı.