İzmir'de Çarşamba günü oynanan Altay-Göztepe maçı sonrasında çıkan olaylar kadar sosyal medyada paylaşılan bir görüntü de konuşulmuştu. Polisin göstericilerin üzerine biber gazı atarak ilerlediği sırada cep telefonuyla görüntü çeken ve bu esnada da polisi destekleyen yorumlar yapan bir kişi, bir polisin "'kitabını si.... " gibi  ağır küfürlerine maruz kalmış, internette hızla yayılan bu görüntüler tepki çekmişti. Emniyet Müdürlüğü, başında hem kask hem de bere bulunan ve yüzü görünmeyen polisi tespit edip açığa aldığını açıkladı.

Maç sonunda Göztepeli taraftarlar dağılırken polis sert şekilde müdahale etti. Bu sırada caddeden geçen minibüsün içinde oturan bir kişi cep telefonuyla olayları görüntüledi. Görüntüyü çeken kişinin polisi haklı bulan sözleri de kaydedildi. Ancak görüntü çekildiğini fark eden Çevik Kuvvet polislerinden birisi hışımla minibüsün yanına gelip yan camı açarak, görüntü çeken kişiye inanç değerlerine de aykırı şekilde küfretti. Bu görüntüler sosyal meddaha hızla yayılırken altına da çok sayıda yorum yapıldı.

Dün akşam saatlerinde İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada bu polisin tespit edilerek açığa alındığı duyuruldu. Açıklamada, "Müsabakanın bitiminden sonra devam eden olaylar esnasında, bir güvenlik görevlisinin araç içerisinde kamera çekimi yaptığı anlaşılan bir şahsa karşı sinkaflı ifadeler kullandığına ilişkin sesli kamera görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması üzerine yürütülen inceleme ve araştırma sonucunda; bahse konu davranışı gerçekleştiren polis memuru tespit edilmiş ve aynı gün Valilik onayıyla görevden el çektirilerek açığa alınmıştır" denildi.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI DA POLİSİ KINAMIŞTI
 Bu arada dün yazılı açıklama yapan AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Göztepe-Altay maçı öncesinde ve sonrasında yaşanan olaylarda polisin tutumunu eleştirdi. Maçın yanı sıra 11 Şubat’taki eğitim boykotu sırasında Basmane'de eğitimcilere uygulanan polis şiddetini de “aşırı güç kullanıldı” diyerek eleştiren Yıldırım şunları söyledi:

“Polis, görev yaparken can ve mal güvenliğine yönelik bir tehdit unsuru haline gelmemeli. Caydırıcılık, illa ki şiddete başvurmayla olmaz. Dün akşam özellikle Göztepe taraftarına, kadınların, çocukların, genç kızların olduğu kitleye tazyikli su ve biber gazlı müdahaleyi doğru bulmuyorum ve kınıyorum. Emniyet teşkilatımızdan bundan sonraki süreçte toplumu gerecek şekilde değil, sağduyulu biçimde hareket etmesini bekliyoruz. Bu anlamda sürecin takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Hukuk hiçbir meslek erbabına ayrıcalık tanımaz. Gereksiz şiddeti meşru kılmaz."