Yusuf YAVUZ- Mehmet CANDAN / İZMİR, ()- İZMİR'in Alsancak Semti'nde, Suriye uyruklu Elyas Mbayed (69) ve Jozavin Haffar (69) çiftinin evine giren kimliği belirsiz kişiler yaşlı çifti iple bağladı. Yasal yollardan Avrupa'ya gitmek isteyen çiftin iddiaya göre paralarını alan kişi yada kişiler Elyas Mbayed'i de bıçaklayarak öldürdü.

Olay, akşam saat 20.30 sıralarında Alsancak 1442 sokak numara 4 kat 2'de meydana geldi. Korkmuş ve elleri bağlanmış şekilde halde apartmandan çıkan kadını gören çevredekiler durumu polise bildirdi. İhbar üzerine polis ekipleri, kadının ellerini çözerek oturdukları daireye çıktı. Türkçe konuşamayan kadının Suriye uyruklu olduğu öğrenilirken, polis ekipleri evde bir kişinin kanlar içinde yatığını gördü. Polisin haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri, yaptığı incelemede yaralı kişinin hayatını kaybettiğini belirledi.

Polisin yaptığı incelemede, Suriyeli oldukları ve 11 aydır bu adreste yaşadıkları öğrenilen Elyas Mbayed ve Jozavin Haffar çiftinin evine gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler Suriyeli çifti iple bağladı. Elyas Mbayed'i döven kişilerin daha sonra mutfaktan aldıkları bıçakla Mbayed'i bıçaklayıp olay yerinden kaçtığı öğrenildi. Jozavin Haffar'ın ilk önce apartmanda bulunan zilleri çaldığı daha sonra elleri bağlı şekilde apartmandan çıkıp yardım istediği öğrenildi.

Çağrılan tercüman eşliğinde Jozavin Haffar'ın da ifadesini alan polis ekipleri, olayı gerçekleştiren şahıslardan birinin eşkalini ve kimliğini belirledi. Çiftin yaklaşık 11 ay önce 1 yıllık kontrat imzalayıp evi kiraladıkları bildirildi. Suriyeli çiftin 2 aydır kira vermedikleri ve üç aydır maddi sıkıntı çektikleri tespit edildi. Çiftin son zamanlarda yasal yollarla yurtdışına çıkmak istedikleri öğrenilirken olayı görenlerin ifadesine göre evden çıkan Suriye uyruklu bir kişinin, siyah bir poşette yüklü miktarda para ile ayrıldığını söyledikleri öğrenildi. Kaçan zanlıların yakalanması için çalışma başlatıldı.

YY(SSA) (FOTOĞRAF)