Tufan HAMARAT- Mehmet CANDAN / İZMİR, ()- İZMİR'de, Soma faciasına tepki göstermek için biararaya gelen grup, oturma eylemi yaparak yol kapattı. Vatandaşlarla tartışan gruba polis müdahale etti, 27 kişi gözaltına alındı.

Sosyal medyadan örgütlenen yaklaşık bin kişi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde biraraya geldi. Talatpaşa Bulvarı Gazi Orta okulu önüne yürüyen grup, Soma'daki maden faciasına tepki göstermek için yolu araç trafiğine kapadı. 30 dakika sonra grubun büyük bir bölümü eyleme yarın (cuma) devam edeceklerini söyleyerek buradan ayrıldı.

Dağılmayan 200 kişi ise sloganlar eşliğinde Plevne Bulvarı'nda yürüdü. Tekrar Gazi Ortaokulu'nun önüne dönen grup, barikatlar kurarak Talatpaşa Bulvarı'nı birkez daha yolu araç trafiğine kapadı. Vatandaşlar ve araç sürücüleri göstericilere tepki gösterdi, tartışmalar yaşandı. Saat 21.30 sıralarında TOMA araçlarının desleklediği resmi ve sivil polis ekipleri, göstericilere müdahale etti. Çevreye dağılan göstericilerden 27 kişi gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

HT(İÖ/SSA) (FOTOĞRAF)