Kadir ÖZEN, Yusuf YAVUZ / İZMİR, ()- İZMİR'de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği ileri sürülen telefon konuşmaları ile Urla'da HDP ilçe binasının açılışı sırasında çıkan olayları protesto etmek için toplanan ve çevreye zarar vererek yol kapatan gruba, polis müdahale etti. 9 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Konak'taki Gündoğdu Meydanı'nda bugün saat 19.00'da toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği ileri sürülen telefon konuşmaları ile Urla'da HDP ilçe binasının açılışı sırasında çıkan olayları protesto eden grup, sloganlar eşliğinde önce Talat Paşa Bulvarı üzeri Gazi Orta Okulu'nun önüne geldi. Burada oturma eylemi yaparak yolu kapatan grup, Basmane'deki Ak Parti İlçe binasına gitmek üzere tekrar harekete geçti.

BANKA ŞUBELERİ İLE İŞYERİNE ZARAR VERİLDİ

Plevne Bulvarı üzerinde yürüyüşe geçen grup, buradaki bir fast foot zincirine ait işlerinin camlarını kırdı, ardından güzargah üzerindeki bankaların camları, otomotik para çekme makinelerinin bulunduğu bölüm ile güvenlik kameralarına zarar verdi. Yollardaki parke taşlarını söken grup, Şair Eşref Bulvarı üzerine geldiğinde Lozan Meydanı'nda yolu her iki yönlü trafiğe kapattı. Sloganlar atan grup, ilerlemek isteyen sürücülerle de tartıştı.

9 GÖZALTI

Buradaki taşları söküp barikat kurmaya çalıştıkları sırada Fuar içinden elinde sopa bulunan sivil polis ekipleri çıktı. Sivil ekiplerin aniden fuar içinden çıkması üzerine şaşıran topluluk, panikle Plevne Bulvarı üzerine kaçışmaya başladı. Yakalanan 9 kişi gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

POLİS YELEĞİ BULUNMAYAN SİVİL POLİSLER

Bu arada, önceki eylemlerde tartışılmasına ve emniyetin önlem almasına rağmen, sivil ekiplerin üzerinde polis yeleği bulunmadığı ve bazılarınınelinde sopa olduğu görüldü. TOMA araçları ve Çevik Kuvvet polislerinin verdiği desteğin ardından topluluğun bir kısmı Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne kaçtı. Polis ekipleri de Fuar içine gelerek bekleme noktaları olan Basmane Meydanı'na geri çekildi.

KÖ(SSA) (FOTOĞRAF)