SEÇİM TRAFİĞİ
İzmir'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde haftasonu özellikle Çeşme, Seferihisar, Urla, Karaburun, Foça sahillerinde yazlıklarında veya tatilde olanlar oy vermek için İzmir kent merkezine özel otomobilleri veya toplu taşıma araçlarıyla geldi. Oyunu kullanan İzmirliler ise haftasonu tatili için sahillere gitti. Bu nedenle sabah ve öğle saatlerinde çevreyolunun hem gidiş hem gelişinde yoğun bir trafik oluştu.
Oy verme işlemleri genellikle okullarda gerçekleştirilen İzmir'in Urla ilçesi Çamlıçay Mahallesi'nde seçmenler bir benzin istasyonunun kapalı olan marketinde kurulan sandıklarda oy verdi. Marketin boş reyonları, kasası ve banketleri yanlara çekilerek sandıkların kurulduğu görüldü. Daha önce de mahallede bir marangoz atölyesinde ve bir kıraathanede oy kullandıklarını belirten seçmenler, önemli olanın yurttaşlık görevlerini yapmaları olduğunu, mekanın çok önemi bulunmadığını söyledi. Evlerine yakın olan ve boş olan markette oy kullanmalarını yadırgamadıklarını belirtti.
İzmir'de engelliler ve yaşlıları, kolaylıkla oy kullanmaları için zemin katlarda sandıkları kullanmaları sağlandı. İlk kez oy kullanan gençlerin yanısıra, küçük çocukları ve bebekleriyle sandık başına gelen anneler dikkat çekti. Sandıklarda sabah saatlerinde yoğunluk yaşanmadı. Öğle saatlerinde oy verme işlemi hızlandı.

Utku BOLULU- Bahri KARATAŞ/İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI