Mustafa OĞUZ/İZMİR, () - İZMİR'in Karabağlar İlçesi Salih Omurtak Mahallesinde dün gece yarısı sokakta yaşayan ve mahalle sakinlerinin baktığı çok sayıda köpek zehirlenerek öldürüldü. Sabah uyandıklarında baktıkları köpeklerin öldürüldüğünü gören hayvanseverler şoke oldu. Belediye bunu yapanların bulunması için soruşturma açtı.
Kimin tarafından zehirlendiği bilinmeyen onlarca kedi ve köpeğin sokakta yattığını gören mahalle sakinleri, yetkilileri haber verdi. Belediye ekipleri hayvanların ölüm nedenini belirlemek için örnek aldı. Hayvan ölülerini topladı.
Sokakta zehirlenerek öldürülen kedi ve köpeklere bakan hayvanseverden Türkey İpek gördüğü manzara karşısında şok olup bayıldığını belirterek, "Gece yarısı sesler duyup dışarı çıktığımda bu korkunç manzarayla karşılaştım ve fenalaşınca yakınlarım tarafından hastaneye kalıdırıldım. Sabah 09.00'da tekrar mahelleye geldiğimde 15'in üzerinde köpek ve kedinin hala yerde yattığını gördüm. Sadece biz değil çocuklar da bu durumdan olumsuz etkilendi. Bunu yapan insan olamaz. Çevremizde köpekleri sevmeyenler var. Hayvanların canına kıyanlar mutlaka bulunmalı. Evlerin bahçelerine değil, sokaklara zehir atmışlar. Bahçede olan hayvanlar kurtuldu" dedi.
Belediye yetkileri ise kendilerinin kesinlikle zehirleme yapmadıklarını, aksine sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirmek için çalıştıklarını söyleyip, bunu yapanların bulunması için soruşturma başlatıldığını bildirdi.
SORUMLULAR CEZALANDIRILMALI
Hayvan Hakları Federasyonu HAYTAP İzmir İletişim Sorumlusu Esin Önder, Karabağlar ilçesinde meydana gelen hayvan katliamının sorumluların bulunması için savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, "Çıkartılan hayvanları koruma kanunların yetersiz olduğu ortada ve cezalar caydırıcı değil. Doğaya ve hayvanlara yapılan saldırılar bitmek tükenmek bilmiyor. Her isteyen gidip zehir satın alıp sokaklarda yaşayan masum hayvanları yok ediyor ve bunu yapmaktan korkmuyor, çekinmiyor. Canlıları yok edecek kadar bozuk psikoloji içindeki insanlar bizlerin, çocukların arasında dolaşıyor. Artık teknoloji çağında bu barbar ortaçağ davranışlarının son bulmasanı istiyoruz. Özellikle yazlık bölgelerde hayvan ölümlerinin ardı arkası kesilmiyor. Bu işin peşini suçlular bulununcaya kadar bırakmayacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI