GÜMRÜK ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı, Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Koordinesinde İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü elemanları internet üzerinden yapılan satışlardan yola çıkarak bir operasyon düzenledi. Başlatılan çalışmalar sonucunda Türkiye'ye değişik yollardan gizli kamera ve dinleme cihazları sokulduğu bilgisine ulaşıldı. Türkiye'ye yüklü miktarda gizli kamera ve dinleme cihazlarının sokulduğu tespiti üzerine, Bayraklı semtinde bulunan ve depo gibi kullanıldığı görülen bir evde yapılan aramada 11 bin adet elektronik eşya, bu eşyalara ait şarj aletleri ve aksamları ele geçirildi.

FARKLI CİNSTE ÇOK SAYIDA GİZLİ KAMERA

Eşyalar üzerinde yapılan incelemeler sonucunda; 208 adet masa saati, 187 adet gözlük , 247 adet anahtarlık, 279 adet askılık, 7 adet yangın dedektörü, 234 adet kol saati, 660 adet usb, kalem, çakmak, bellek ve benzeri cinsinde toplam 2 bin 277 adet gizli kameranın Türkiye'ye yasadışı yollarla sokulduğu tespit edilerek el konuldu.

OPERASYON GÜMRÜK MUHAFAZA EKİPLERİ TARAFINDAN YAPILDI

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, operasyonun polis ekipleri tarafından değil, gümrük muhafaza ekipleri tarafından yapıldığı belirtildi.