İZMİR'de, Gezi Parkı eylemlerinin birinci yıldönümü nedeniyle dün düzenlenen gösterilere katılan, uyarılara rağmen dağılmayınca polisin müdahalede bulunduğu, 9'u 18 yaşından küçük toplam 73 kişi gözaltına alındı. Yaşı küçük olanların Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildiği, diğerlerinin ise işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.
İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'nda bulunan ağaçların kesilmesini önlemek için geçen yıl 31 Mayıs'ta başlayan ve ülke geneline yayılan eylemlerin birinci yılı nedeniyle dün İzmir'de de çeşitli etkinlikler ve gösteriler düzenlendi. Gündoğdu Meydanı'ndaki etkinliğin ardından bazı grupların yürüyüşe geçmesi üzerine de olaylar çıktı.
Polisin müdahalesi sırasında aralarında 18 yaşından küçük 9 kişinin de bulunduğu toplam 73 eylemci gözaltına alındı. Yaşları küçük olanların sağlık kontrolünün ardından Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildiği bildirildi. Halen gözaltında tutulan 66 kişinin ise 'kamu malına zarar verme', 'trafiği engelleme', 'izinsiz gösteri ve yürüyüşe katılma', 'polise mukavemet' gibi suçlardan bugün akşam saatlerinde adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.
Gözaltı sırasında, molotofkokteyli, sapan, demir ve cam bilyeler de elegeçirildiği öğrenildi. Öte yandan, olay sırasında bazı göstericilerin zarar verdiği kaldırımlar belediye ekiplerince düzenlendi.

TH(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)