İZMİR'de, önceki gün eylem yapan bir grup, ODTÜ'ye destek protestosu sırasında diktikleri fidanların kimliği belirsiz kişilerce sökülmesine tepki gösterdi. Bugün birkez daha eylem için biraraya gelen ve insan zinciri oluşturan grup, 'Siz fidanlarımızı söktünüz, bizde ocağınıza incir ağacı dikeceğiz' pankartı taşıdı, sökülen fidanların yerine İncir ağacı dikti.
Ankara Belediyesi'nin ODTÜ içerisindeki ağaçlarını sökmesine tepki için geçen çarşamba günü kentte biraraya gelen grup, eylem yaptı. Göstericiler, Ak Parti binasının da bulunduğu Basmane Meydanı'na fidan dikerek Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni protesto etti. Grubun alandan ayrılmasının ardından kimliği belirsiz kişilerce dikilen fidanlar söküldü. Bunun üzerine, saat 18.00'de, Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde, grup tekrar biraraya geldi. 500 kişilik topluluk ellerinde, 'Siz fidanlarımızı söktünüz, bizde ocağınıza incir ağacı dikeceğiz', 'Direnmelih fidanlarımızla geliyoruz', 'Diren ODTÜ İzmir seninle' pankartı taşıdı, sloganlar eşliğinde Basmane Meydanı'da bulunan Ak Parti Konak İlçe Binası önüne birkez daha yürüdü. Burada insan zinciri oluşturan grup üyeleri, yanlarında getirdikleri iki incir ağacı fidanını sökülen fidanlarının bulunduğu alana dikti.
Grup adına açıklama yapan KESK dönem sözcüsü Ramzi Sağlam şunları söyledi: "ODTÜ kampüsünden yol geçirme hevesinde olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek'i ve ağaç katliamını protesto etmek için bu alana gezide yitirdiğimiz her bir gezi şehidi anısına fidan dikmiştik. O gün buraya tekrar gelip fidanların denetimini yapacağımızı söylememize rağen fidanlarımız AKP'nin polisi tarafından sökülmüştür. Bizler bu saldırının sebebini biliyoruz. Taleplerimize tomalarla, tutuklamalarla cevap verenler, halkın isyanıyla iktidarları sallananlar korkuyor. İzmir'de direniş fidanlarımızı sökenlerle ODTÜ'de ormanları sökenlerle aynı zihindedir. Buradan bir kez daha uyarıyoruz. Gezi Parkı da ODTÜ ormanı da bu meydanlar da doğasıyla yeşiliyle halkındır. Şundan emin olun ki bundan sonraki süreçte nerede bir doğa katliamı, nerede bir hukuksuzluk var ise Taksim Gezi ruhunu oraya taşıyacağız. Baskıyla, şiddetle direnişimizi engelleyemediniz engelleyemeyeceksiniz. AKP iktidarına ve fidanlarımızı sökenlere yanıtımız. Siz bizim 5 fidanımızı söktünüz. Biz de sizin ocağınıza incir ağacı dikeceğiz" dedi.
Grup açıklama sonrasında dağılırken burada kendilerini bekleyen polis ekipleri ile TOMA araçlarına taş atıldı. Kısa süreli gerginlik yaşanırken, topluluk içindekilerin araya girmesiyle büyümeden sonlandı.