İZMİR’in Çiğli ile Konak İlçesi'nde uzun süreli denetimlerde bulunabilmek için karar alındığı ortaya çıktı. Emniyet yetkilileri, 11 Şubat ile 5 Nisan arasında geçerli olan bu kararın, Abdullah Öcalan’ın yakalanması, nevruz, seçim çalışmaları ile yine Öcalan’ın doğum günü gibi etkinliklerin bu tarihler arasında olmasından dolayı alındığını, ev, işyeri arama hakkının elde edilmediğini söyledi.
Ankara’da, polisin kimlik sorgulama, araç ve kişilerin üst aramasını yapabilme hakkını uzun süreli olarak veren karar çıkarılması tartışmalara neden oldu. Ardından benzer bir kararın İstanbul Kadıköy için de alındığı ortaya çıktı. Ancak bu kararlar, yine mahkemeler tarafından uzun süreli olarak alınamayacağı gerekçesiyle iptal edildi.
Tartışmaları halen süren arama kararının bir benzerinin İzmir’in Çiğli ile Konak ilçeleri için de alındığı ortaya çıktı. Çiğli’deki kararın PKK’nın olası eylemlerinin önüne geçmek ile seçim çalışmalarının güvenliğini sağlamak amacıyla, 11 Şubat ile 5 Nisan tarihleri arası için alındığı belirlendi.
Konak İlçesi içinde gezi benzeri gösterilerin olabileceği olasılığına karşılık 4- 9 Mart tarihleri için alındığı ifade edildi. Emniyet yetkilileri ise, 11 Şubat ile 5 Nisan arasında geçerli olan bu kararla ev, işyeri arama hakkının elde edilmediğini dile getirdi.

TY(İÖ/İD) (FOTOĞARFLI)