BERKİN ELVAN EYLEMİ, YOĞUN MÜDAHALEYLE BİTTİ
İzmir'de Berkin Elvan'ın ölümün adından protesto gösterilerin adresi birkez daha Cumhuriyet meydanı oldu. Dün akşam saatlerinden itibaren süren hareketlilik gece yarısı son buldu. 12 gözaltının olduğu 2 kişininde yaralandığı eylemden geriye, savaş alanını andıran sokaklar kaldı.
Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nden Konak meydanına dün akşam saatlerinden itibaren gitmeye çalışan yaklaşık 10 bin kişinin önü Cumhuriyet Meydanı'nda TOMA, akrep, araçları ile çevik ve sivil polislerce kesildi. TMMOB Dönem Sözcüsü ve Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi ile polis arasındaki görüşme olumsuz sonuçlandı. Yürüyüşe geçen gruba polis, kent güvenliğini gerekçe göstererek izin vermedi. Gaz ve tazyikli suyla müdahale edilen grupta polise havai fişekle karşılık verdi.
PARK HALENDEKİ OTOMOBİLLERDEN BARİKAT 
TOMA destekli polis ekiplerinin ilerleyişini durdurmak için göstericiler taş atıp, çöp konteynırları ve özellikle park halindeki otomobilleri yola çekerek barikat kurdu. Polisin ilerleyişi sonucu göstericiler Gündoğdu Meydanı'na geri çekilmek zorunda kaldı. Bunun üzerine polis ekipleri yoldaki barikatları temizlemeye başladı. Çevik kuvvet polislerinin yolun ortasına çekilen otomobilleri gruplar halinde kaldırdığı görüldü.
SOKAKLARI GAZ BULUTU KAPLADI 
Eylemci grubun Plevne Bulvarı'ndan Lozan Meydanı'na geçerek barikatlar kurup yolu kapatması üzerine ekiplerin bir kısmı, Şair Eşref Bulvarı üzerinden ve Fuar içinden çıkarak eylemcilere müdahale etti. Atılan çok sayıda gaz fişeği nedeniyle kent sokaklarını yoğun duman tabakası kapladı. Talatpaşa Bulvarı üzerinden çekilen grup, Cumhuriyet Bulvarı ve Plevne Bulvarı üzerinden gelen polis ekipleri tarafından ablukaya alındı. Polise taş ve şişe atan göstericiler, yapılan müdahaleyle Kordon'a kaçtı.
VAPURLA KAÇTILAR
Göstericilerin peşini bırakmayarak ilerleyişini sürdüren polis, Alsancak İskele'sine değin takibi sürdürdü. İskeleye sığınan göstericiler, Karşıyaka Vapuru'na binerek bölgeden uzaklaştı. Slogan atan grup, vapurun hareket etmesiyle bölgeden uzaklaştı.
12 GÖZALTI, 2 YARALI
Gece boyu devam eden müdahaleler sırasında 2 kişinin yaralandığı öğrenildi. Müdahaleler sırasında polisin, 12 kişiyi de gözaltına aldığı belirtildi. Kentte iki gündür devam eden eylemler nedeniyle sokaklar savaş alanına döndü.

Kadir ÖZEN/ İZMİR, ()

KÖ (RT) (FOTOĞRAFLI)