DENİZLİ’de bir dönem gayrimenkul zengini olan 75 yaşındaki Şerife Karul, çocuğu olmadığı için eşiyle evlatlık edindiği kızı 44 yaşındaki E.K. tarafından iddiya göre, sokağa atıldı. Çaresiz kalan yaşlı kadına, 43 yaşındaki yeğeni İbrahim Bozok sahip çıkarak evinin altında oda yapıp, eşyalarını da buraya yerleştirdi.
Kayıhan Mahallesi’nde bir dönem gayrimenkul zengini olan şimdi ise yeğeninin yanına sığınan ve okuma yazma bilmeyen Şerife Karul’un hayatını karartan gelişmeler, 2008 yılında eşi İbrahim Karul’un ölmesiyle başladı. Evlerinin de bulunduğu mahallede toplamı 16 bin metrekareyi bulan çok sayıda arsa başta olmak üzere 4 daire ve 1 işyeri bulunan Şerife Karul, çocukları olmadığı için eşi İbrahim Karul ile evlatlık edinme kararı aldı.
Karul çifti, 1979 yılında Şerife Karul’un kardeşi Yusuf Bozok’un kızı E.K.’yı küçük yaşta evlat edindi. Şerife Karul, kızı gibi baktığı E.K.’yı büyütüp evlendirdi. Daha sonra kızına evlilik hediyesi olarak 1 daire ve 2 arsa verdi. Bir süre sonra da Karul ile evlatlık kızının arası açıldı.
EŞİ TABANCAYLA TEHDİT ETTİ İDDİASI
Evlat edindiği E.K.’nın 45 yaşındaki eşi H.K. iddiaya göre, tabancayla Şerife Karul ve eşi İbrahim Karul’u tehdit edip, arsaları üzerine yapmasını istedi. Bu duruma öfkelenen İbrahim Karul, arsaların bir kısmını camiye bağışladı, bir kısmını da satıp, elde ettiği parayı hayır kurumlarına dağıttı. İbrahim Karul, 2008 yılında hayatını kaybetti. Karul’un ölümünden bir hafta sonra E.K., mirasını alamadığı gerekçesiyle mahkemeye başvurdu.
MİRAS YOLUYLA SATILANLARI ALDI
Denizli 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen miras davası yaklaşık 5 yıl sürdü. E.K., üvey annesi Şerife Karul’a ait 4 daire ile 1 işyerinin ihale yoluyla satılmasını istedi. Mahkeme tarafından atanan bilirkişi dairelerin ve işyerinin 217 bin TL olduğuna karar verdi. Birinci ihalede alıcı çıkmayınca fiyat 113 bin TL’ye düştü, E.K. da, daire ve işyerini satın aldı. Mahkeme, anne Şerife Karul’a satıştan 41 bin TL ödenmesine karar verdi. Mahkemenin sonuçlanmasının ardından, Şerife Karul sahibi olduğu ancak daha sonra mahkeme yoluyla satışa çıkarılıp, kızı tarafından alınan daireden zorla çıkarıldı. Ortada kalan yaşlı kadına, yeğeni İbrahim Bozok, sahip çıktı. Evinin altında Karul’un için oda yapan Bozok, eşyaları da buraya yerleştirdi.
KARUL, “EVLAT KIZIM BENİ SOKAĞA ATTI”
Yaşadıkları nedeniyle zor günler geçiren Şerife Karul, büyüttüğü evladının kendisini sokağa attığını belirtip, “Bana kardeşimin oğlu sahip çıktı. Evlat edindiğim kızım her yeri satılığa çıkardı. Beni de sokağa attı. Bir de “Dilensin' diye haber gönderiyor. Ben ona evlendiği dönem, daire ve arsa verdim. Ama o beni oturduğum evden çıkartıp, sokağa attı” dedi.
H.K., “KİMSE SOKAĞA ATILMADI”
E.K.’nın eşi H.K. ise, açılan miras davası sonrası mahkeme kararıyla dairelerin satışa çıkarıldığını, kimsenin sokağa atılmadığını, Karul’un, daha önce arsa verdiği yeğeni İbrahim Bozok’un evinde kaldığını dile getirdi.