Cengiz ÇOBAN/İSTANBUl, ()  ÜMRANİYE'de  girdikleri bir işyerinden 20 bin lira, yaklaşık 100 bin liralık çek ve 6 dizüstü bilgisayar çalan hırsızlar önce güvenlik kamerasına ardından polise yakalandı.

Güvenlik kamerasına yansıyan hırsızlık geçtiğimiz cuma saat 06.00 sıralarında Ümraniye 18. Mart Caddesi'ndeki 4 katlı bir işyerinde meydana geldi. 3 kişi kiralıkları bir araçla Özkan Pekgüzel'e ait perde aksesuarları üreten işyerinin önüne geldi. İşyerinin camını kıran hırsızlardan ikisi içeri girdi, biri ise otomobilde beklemeye başladı. İşyerinin içinde dolaşan hırsızlar, yaklaşık 20 bin lira nakit para, 6 dizüstü bilgisayar ve yaklaşık 100 bin liralık çek çaldı.
Sabah işyerinin açınca olayı fark eden işyeri sahibi polise haber verdi. İşyerinin güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, şüphelilerden Özkan K.'nın eşkalini belirledi. Hırsızların kullandığı kiralık aracın plakasından yola çıkarak kiralandığı yeri bulan polis, şüphelilerden Özkan K.'nın adresine ulaştı. Polis, şüpheliyi yakalamak için evinde bekledi. Ancak şüpheli, polisi fark edince kiralık araçla kaçmaya başladı. Kaçarken bir kadına da çarparak yaralayan şüpheli, kısa sürede yakalandı. Polis, kiralık otomobilin GPS sistemiyle aracın daha önce gittiği adresleri de belirledi. Ardından diğer 2 şüphelinin kaldığı tespit edilen Sancaktepe'de bir eve baskın düzenledi. Baskında Cihat T. ve Abdulsamet F. isimli iki şüpheli yakalanırken, bir miktar uyuşturucu madde ve çalınan 6 dizüstü bilgisayar bulundu. Çalınan çeklerin ise yakıldığı tespit edildi. Gözaltına alınan 3 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hırsızlık olayıyla ilgili Murat B. adlı şüphelinin de arandığı öğrenildi.

CC (MK) (FOTOĞRAF)