TOKAT'ta Gaziosmanpaşa Üniversitesinde (GOPÜ) 5 yıl boyunca taşeron işçisi olarak çalışan 29 yaşındaki Özlem Öz, gerekçesiz olarak işten çıkartıldığını ileri sürerek mahkemeye başvurdu.
Kent merkezinde ailesi ile birlikte yaşayan Özlem Öz, 2008 yılında GOPÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nda  taşeron şirket işçisi olarak göreve başladı. Üniversitenin çeşitli birimlerinde görev yapan Öz, sözleşmesini her yıl sonu yenileyerek görevini sürdürdü. Ancak 31 Aralık 2013 yılında Öz'ün iş sözleşmesi feshedildi. İş sözleşmesinin feshedilmesinden haberi olmayan Öz, çalışmasını sürdürdü. Bu ayın 7'sinde mesai sonrası eve gidince kendisine gelen telefonla şoke oldu. Kendisini arayan şirket görevlisi artık işe gelmemesini istedi. Öz, ertesi gün şirket görevlileri ile görüştü. İşten çıkarılış sebebini öğrenmek isteyen Öz'e bir cevap verilmedi. Öz, işten çıkarılış sebebini öğrenmek ve tekrar görevine dönmek için üniversite rektörlüğüne dilekçe yazdı.
"ÇIKIŞ BELGEM YOK"
İşten çıkarılma kararıyla şoke olduğunu belirten Öz, "Ben Ocak ayının 6'sında mesai sonrası arandım. 'İşe gelmeyin' denildi. Çıkış tarihim 31 Aralık 2013 gözüküyor. Çıkış belgem veya imzaladığım hiçbir şey yok. Amirle konuşmaya çalıştım, bir hafta boyunca kimse bana net bir cevap vermedi.'' dedi. Öz, hakkını aramak için mahkemeye başvurduğunu dile getirdi.