Fatih KARAÇALI/ADANA, () - ADANA'da bir süre önce kendilerini işten atan akaryakıt istasyonunun sahibi Y.Y.'yi tehdit edip, toplam 26 bin lira haraç alan 2 pompacı ile 3 arkadaşı, Gasp Bürosu ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalandı.
Merkez Seyhan İlçesi'nin Yeşiloba Mahallesi'ndeki Turhan Cemal Beriker Bulvarı üzerinde bulunan bir akaryakıt istasyonunun sahibi Y.Y., 3 ay önce yanında çalışan 40 yaşındaki Erhan S. ile amcasının oğlu olan 24 yaşındaki Davut S.'yi, usulsüzlük yaptıkları için işten çıkardı. İddiaya göre, işten çıkartılmayı hazmedemeyen Erhan S. ile Davut S., arkadaşları 37 yaşındaki Halil A., 45 yaşındaki Selçuk T. ve 34 yaşındaki Fuat M.'yi de yanlarına alıp, eski patronlarının işyerini bastı. Silah tehdidi ile para isteyen şüpheliler, 3 ay içerisinde toplam 26 bin lira haraç aldı.
Haftada 3 kez işyeri basılan Y.Y., haraç vermekten bıkıp, Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe yazarak şüphelilerden şikayetçi oldu. Y.Y.'nin şikayeti üzerine harekete geçen Gasp Bürosu ekipleri, Erhan S., Davut S., Halil A., Selçuk T. ile Fuat M.'yi gözaltına aldı.
Emniyetteki sorgularında suçlamayı kabul etmeyen şüphelier, ifadelerinin ardından 'silahlı yağma, zorla haraç alma ve hürriyeti tehdit' suçlarından adliyeye sevk edildi.

FK(BK/CK) (FOTOĞRAFLI)