Ali AKSOYER/İSTANBUL() İSTANBUL’dan çaldıkları özellikle kapalı kasa kamyonetlere sahte belgeler düzenleyerek sattıkları tespit edilen 16 kişilik hırsızlık çetesi polis tarafından yakalandı. 4 ilde eşzamanlı olarak yapılan operasyonla yakalanan şüphelilerin çaldıkları bazı araçları Suriye’ye geçirdikleri tespit edildi. Liderliğini daha önceden benzer suçlardan çok sayıda polise geliş kaydı bulunan M.İ.A.’nın yaptığı suç çetesinin hakkında 31 ayrı dosyadan işlem yapıldığı öğrenildi.
İstanbul’da son aylarda artan kamyonet hırsızlıkları üzerine polis tarafından soruşturma açıldı. Yaklaşık 3 aylık telefon dinleme ve fiziki takibin ardından hırsızlık çetesinin üyelerinin kimlikleri tespit edildi. Önceki gün İstanbul, Gaziantep, Balıkesir, Çanakkale illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda 16 kişi gözaltına alındı.
Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerin araçları çaldıktan sonra bir garaja park ettikleri ardından sahte belgeler hazırlayarak pazarladıkları öğrenildi. Yapılan soruşturmada şüphelilerin çaldıkları bazı kapalı kasa kamyonetleri kaçak olarak Suriye’ye geçirerek sattıkları öğrenildi. Liderliğini daha önceden benzer suçlardan çok sayıda polise geliş kaydı bulunan M.İ.A.’nın yaptığı suç çetesiyle ilgili 31 ayrı suç dosyası hazırlandığı öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye gönderildi.
(BB) (FOTOĞRAFLI)