TÜRKİYE'yi sarsan yolsuzluk operasyonuna tepki göstermek isteyen Trabzon Dayanışma Platformu mensubu bir grup vatandaş, Atatürk Alanı’nda ayakkabı kutularıyla eylem yaptı. Ak Parti İl Başkanlığı'na yürümelerine izin verilmeyen gruptakiler polisin kurduğu barikatın önüne kutuları atıp basın açıklaması ile tepkilerini dile getirdi.
Atatürk Alanı’nda akşam saatlerinde toplanan Trabzon Dayanışma Platformu mensubu yaklaşık 200 kişilik grup, ‘Yalana talana hırsızlığa artık yeter, hükümet istifa’ yazılı pankart açtı. Slogan atan grubun ezan okunduğu sırada da sloganlara devam etmesine üzerine bir vatandaş tepki gösterdi. Bu sırada gruptakilerle tepki gösteren vatandaş arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginlik, sivil polislerin araya girip vatandaşı alandan uzaklaştırılmasıyla sona erdi. 'Egemene Bağış', 'Bence kutuna git Tayyip', 'Milyonların partisi' ve 'Tayyip bunlar ayakkabı lobisi' yazılı ayakkabı kutusu ve dövizler taşıyan grup, daha sonra Uzun Sokak güzergahını kullanarak Ak Parti binasına doğru yürüyüşe geçti. Parti binası yolunda barikat kuran polis, grubun geçmesine izin vermedi. Polisin barikat kurmasına tepki gösteren kalabalık, ellerindeki ayakkabı kutularını barikatın önüne bırakarak yaşananları protesto etti.
Yürüyüşlerine izin verilmeyen gruptakiler daha postane önündeki alana yönelerek burada basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Taylan Kaya, hükümeti istifaya davet etti. Kaya, "Çalınan bu paralar ülkenin işçilerinin, emekçilerinin, köylülerinin parasıdır. Çalınan, bu ülkenin gençliğinin geleceğidir. İşte bu yüzden halkın parasının yenmesine izin vermeyeceğiz" dedi. ‘Hükümet istifa’ ve ‘Kim bunlar, kim bunlar hırsızlar hırsızlar’ sloganları atan grup daha sonra dağıldı.