"SİNCARLAR" olarak bilinen gruba yapılan operasyonda gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi. Şüphelilere yönelik düzenlenen operasyon polis kamerası tarafından da görüntülendi. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, “Sincarlar" grubu olarak bilinen suç örgütü üyelerine yönelik olarak düzenlenen operasyon ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada, ülke genelinde, çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, tehdit, yağma, nitelikli yağma, nitelikli yağmaya teşebbüs, silahlı işyeri baskını, silahla yaralama, darp, ruhsatsız silah, kişi hürriyetini tehdit ve zorla senet imzalatmak eylemlerini gerçekleştiren suç örgütünün varlığının tespit edildiği vurgulandı.
Açıklamada, suç örgütüne yönelik olarak 1 Kasım 2013 tarihinde, belirlenen adreslere eşzamanlı operasyonlar düzenlenerek 51 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Adresler ve şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramalarda, 6 ruhsatsız tabanca, 140 fişek, 1 şişli baston, 1 çelik yelek, 1 bıçak ve çok sayıda çek ile senet ele geçirildiği kaydedildi.
Şüphelilerden 8'nin savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı belirtilen açıklamada, geriye kalan 43 kişinin bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildiği bildirildi. 70 AYRI SUÇ DOSYASINDAN İŞLEM Açıklamada ayrıca, organize suç örgütü üyeleri hakkında, tehdit, yağma, silahlı işyeri baskını, silahla yaralama, darp, zorla senet imzalama gibi suçlardan oluşan 70 ayrı suç dosyasından işlem yapıldığı belirtildi.
  ESNAFI KORKUTTUKLARI TESPİT EDİLDİ Öte yandan, şüphelilerin, “Sincarlar aşiretindeniz" diyerek daha önce işledikleri ve medyaya yansıyan bazı suçlarla esnafı korkuttuklarının tespit edildiği öğrenildi. Kumar ve çete davasından tutuklu bulunan Sami Hoştan'a yakın bir grup ile şüphelilerin 3 ayrı esnaftan tahsilat alma olayında birlikte hareket ettiklerinin tespit edildiği ortaya çıkarıldı. Teknik takip sırasında yapılan bu tespitin ardından Sami Hoştan grubu ile ilgili ayrı bir soruşturmanın yürütülmeye başlandığı öğrenildi.