Habip ATAM/İSTANBUL,() İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Okmeydanı'nda çıkan olayların ardından bu sabah Okmeydanı, Alibeyköy, Gazi Mahallesi ve Sancaktepe'de operasyonlar düzenlendi. Yapılan operasyona Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, Havacılık Şube Müdürlüğü, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri de destek verdi.
Bin 500 polisin katıldığı operasyonlarda 5'i çocuk 32 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin, Okmeydanı'nda çıkan olaylarda ve daha öncesinde yaşanan sokak olaylarında polise molotofkokteyli, havai fişek ve taşlarla saldıran şüpheliler olduğu belirtilirken, şüphelilerden bazılarının işlerlerine de zarar verdiği dile getirildi. Gözaltına alınanların bazılarının, incelenen güvenlik ve polis kameralarından tespit edildiği ifade edildi.
Polis tarafından bu sabah yapılan baskınlardaki aramalarda, 3 tabanca 1 av tüfeği, 2 el yapımı parça tesirli bomba, çok sayıda molotof, el yapımı metal sapanlar ve örgütsel doküman ele geçirildiği öğrenildi.

POLİS ÇATIDAN GİRİNCE BİLGİSAYARI YAKTILAR
Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre, bugün düzenlenen operasyonlarda Okmeydanı'nda bir adrese girmek için itfaiyeden yardım alındı. Özel harekat ekipleri, itfaiye merdivenine tırmanarak “Gençlik Federasyonu" binasına girdi. Ekipler çatıya çıkarken, binada şüphelilerden bazıları tarafından, bir odada bilgisayar ve bazı belgelerin yakıldığı öne sürüldü.

DÜN DE 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI
Gözaltına alınan 32 şüpheli sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Öte yandan dün düzenlenen operasyonlarda da 6 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

(FOTOĞRAF)