Ali AKSOYER/İSTANBUL() SULTANBEYLİ ‘nde 24 yaşındaki bir genci kaçıran ve ailesinden fidye isteyen 4 kişi polis tarafından yakalandı. Kaçırdıkları kişiden alacakları olduğunu söyleyen şüpheliler çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
Sultanbeyli’nde 27 Haziran 2014 tarihinde polise başvuran O. ailesi, oğulları C.O.'nun (24) kaçırıldığını, kaçıran kişilerin kendilerini telefonla arayarak 20 bin lira fidye istediklerini söyledi. Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis bir gün sonra kaçırılan gencin tutulduğu evi tespit etti. 28 Haziran tarihinde eve düzenlenen operasyonda kaçırılan C.O. elleri ve ayakları bağlı bir şekilde bulunarak kurtarıldı. Evde yakalanan şüpheliler C.B.(27), O.Ö.(27), E.Ç.(27) ve E.B.(29) gözaltına alındı.
Gasp Büro Amirliği'ne getirilen şüpheliler poliste verdikleri ifadelerinde kaçırdıkları C.O.'dan alacakları olduğunu tahsil etmek için onu kaçırdıklarını söyledi. Polis soruşturmasında kaçırılan ve kaçıran kişilerin kaçak sigara konusuyla ilgili bir süredir aralarında husumet bulunduğunu tespit etti.
Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen C.B., O.Ö., E.Ç. ve E.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.