İZMİR’de, sosyal paylaşım siteleri üzerinden haberleşen protestocular, metroda toplandıktan sonra İstanbul metrosundaki akbil tartımasına tepki gösterdi. Protestocular, turnikelerden para ödemeden geçti.
İstanbul Taksim’deki metro istasyonunda çıkan tartışmada, akbillerinde para kalmadığı için ücretsiz geçmek isteyen Aykut Kelek ve kardeşi Yasin Kelek, güvenlik görevlileriyle tartıştı. Güvenlik görevlisinin iddiaya göre elindeki demir dedektörle kafasına vurduğu Aykut Kelek yaralandı. Bu olaya tepki gösterenler, sosyal paylaşım siteleri üzerinden haberleştikten sonra İzmir metrosu Halkapınar İstasyonu'nda toplandı. Yaklaşık 30 kişi, ulaşımın ücretsiz olması gerektiğini ve yapılan saldırıyı kınadıklarını dile getirdi.
Açıklama ardından protestocular Alsancak yönüne gidebilmek için metro yerine İzban trenine binmek için o bölümdeki turnikelere yürüdü. Burada da özel güvenlik görevlilerinin müdahale etmediği protestocular, turnukilerden atlayarak ücretsiz geçti.
Bu sırada turnukelerin üzerine çıkan bazı göstericilerle, kendilerini uyaran güvenlik görevlileri arasında sözlü tartışma çıktı. Protestocular, daha sonra İzban trenine binip istasyondan uzaklaştı.