İSTANBUL, () İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü,  Okmeydanı'nda 1 kişinin yaralandığı olaylarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, İTO Lisesi’nde eğitimi durdurmak ve okulu işgal amacıyla gelen yüzleri maskeli ve molotoflu grubun polis aracına molotofla saldırdığı, araçta bulunan görevli personelin yanmak suretiyle yaralandığı belirtildi. Açıklamada, bir vatandaşın da  nereden geldiği belli olmayan ateşli bir silahla yaralandığı bildirildi.

Açıklama şöyle:

"22.05.2014 tarihinde İTO Lisesi’nde eğitim öğretimi durdurmak ve okulu işgal etmek amacıyla gelen yüzleri maskeli ve molotoflu grup, bölgede güvenlik amaçlı bulunan polis aracına molotofla saldırmıştır. Saldırı sonucu araçta yangın çıkmış, içinde bulunan görevli personeller yanmak suretiyle yaralanmıştır.
Bu olaylar devam ederken Çınar sokak içinde bulunan bir vatandaşımız, nereden geldiği belli olmayan ateşli bir silahla yaralanmış, akabinde Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.
Bu olayla ilgili olarak fail veya faillerin bir an önce tespit edilmesi ve olayın aydınlatılması için çalışmalarımız titizlik ve kararlılık içinde sürdürülmektedir.
Bu vesile ile yaralı vatandaşımıza acil şifalar dileriz."

 

 

 

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN OKMEYDANI'NDAKİ OLAYLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA