Cem TURSUN- Yüksel KOÇ- Arzu KAYA -Zeki GÜNAL/İSTANBUL, () ÇAĞLAYAN'daki  İstanbul Adalet Sarayı'nda meydana gelen silahlı saldırıda 3 çocuk annesi Hanıme Arslan (43) yaşamını yitirdi, onu 3 yıl önce boşandığı eşinden korumakla görevli polis memuru Emrah Taşdemir (32) şehit oldu. Saldırıda adliyenin özel güvenlik görevlisi   Mehmet Zengin de hafif yaralandı. Olaydan sonra yakalanan saldırganın kadının 20 yaşındaki oğlu olduğu, saldırının da kadının boşandığı eşi ve küçük oğlunun adliye binasında olduğu sırada yaşandığı anlaşıldı. Hanime Arslan'la olan dava için adliyeye gelen baba - oğul olaydan sonra büyük şok yaşadı. Kapanan kapıların camlarından içerde ne olup bittiğini anlamaya çalıştı.

GÜVENLİKLİ ALANA GİRMEDEN ÖNCE
Saldırı C kapısı girişinde X-ray cihazlarından geçilmeden önceki bölümde meydana geldi.  Saat  11.30 sıralarında adliye binasında art arda patlayan silahın sesi yankılandı. 4 ya da 5 el silah sesinin ardından polis noktasının da yakınında 1'i kadın 3 kişinin yerde yattığı görüldü. Kurşunların hedefi olan kadının 3 çocuk annesi Hanıme Arslan (43), 3 yıl önce eşinden boşanan kadını korumakla görevli polis memuru Emrah Taşdemir (32) ve adliyenin özel güvelik ekibinde görevli Mehmet Zengin olduğu anlaşıldı.

SALDIRGAN KADININ OĞLU ÇIKTI
Çok sayıda özel güvenlik görevlisi ve polisin geldiği olay yerinde güvenlik çemberi oluşturuldu. Vatandaşların adliyeye giriş yapması engellendi. Bu sırada saldırgan da yakalandı. Saldırganın 43 yaşındaki kadının oğlu Dursun Zehir (20) olduğu anlaşıldı.

SALDIRI KÜÇÜK OĞLU VE ESKİ EŞİNİN YAKININDA GERÇEKLEŞTİ
Silahlı saldırının şokunun sürdüğü anlarda adliyeye sokulmayan kalabalığın içindeki 2 kişinin, saldırgan ve saldırıya uğrayan kadınla ilgili oldukları anlaşıldı. Camdan içerde ne olduğunu anlamaya çalışan çocuk, öldürülen kadının küçük oğlu yanındaki kişi de annesiyle davalı olan ve bu yüzden bugün adliyeye gelen Hızır Zehir'di. Çocuğun çaresizlik ve gözyaşları içinde içeriye girmeye çalıştığı, babası Hızır Zehir ile birlikte olayı öğrenmeye çalıştıkları görüldü.

YERDE YATANLARA İLK MÜDAHALE ORADA YAPILDI
Kapıda bunlar yaşanırken adliye binasına ambulans çağrıldı. Yaralılara ilk müdahale de orada yapıldı. Hanıme Arslan'ın öldüğü anlaşıldı. Polis memuru Taşdemir ise ambulansa konularak hastaneye kaldırıldı.

DURAN KALBİ ÇALIŞTIRILDI AMA..
Olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan Emrah Taşdemir'in hayatını kaybettiği haberi ulaştı adliyeye. Ancak bu haberden kısa süre sonra bu kez hastaneden umut verici bir haber geldi. Emrah Taşdemir'in duran kalbi çalıştırıldı. Bu haberin ardından İstanbul Emniyeti ağır yaralı polisin meslektaşlarına kan anonsu yaptı. Kötü ve en son haber de yine hastaneden geldi. Polis Emrah Taşdemir'in şehit olduğu haberini İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok duyurdu.

ESKİ KOCASIYLA TEHDİT DAVASI
Hanime Arslan'ın eşi Hızır Zehir'den 2011 yılında boşandığı öğrenildi. Çiftin Savaş Zehir(24), Dursun Zehir(20) ve 14 yaşında M.Z  olmak üzere  üç çocuğu olduğu, Dursun Zehir'in annesiyle babasının barışması konusunda annesini ikna etmeye çalıştığı ancak edemediği ileri sürüldü.  Çiftin arasından anlaşmazlık nedeniyle Hanıme Arslan'ın Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak koruma talep ettiği Arslan'a da koruma olarak Emrah Taşdemir isimli polis memurunun verildiği belirtildi.

CT-YK-AK-ZG (FOTOĞRAF)

 
Bilgi İçin:
--------
-M.Z. : Muhammed Zehir