Mustafa İNSAN/MERSİN, () - MERSİN'de, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İmar A.Ş.'nin otopark işletmeciliği için yetki verdiği şirketle sözleşmesini tek taraflı feshetmesinin ardından, ücretsiz izne gönderilen 110 işçi, protesto yürüyüşü yaptı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İmar A.Ş., otopark işletmeciliği için yetki verdiği Parkur adlı firmanın 1 milyon 382 bin liralık borcu ödemediğini öne sürüp sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetti. Bunun üzerine parkomat görevlisi olarak çalışan 110 kişi, işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Parkomat çalışanları Atatürk Caddesi'nde bulunan Büyükşehir Belediyesi binasına kadar yürüyüp seslerini duyurmak istedi. İşçiler, belediyeye yaklaştığında çevik kuvvet polisinin barikatı ile karşılaştı. Burada kısa bir süre bekleyen işçiler, yaptıkları açıklamada sadece seslerini duyurmayı amaçladıklarını, polisle karşı karşıya gelmek istemediklerini söyledi. Ardından bir süre bekleyen çalışanlar, yürüyerek Atatürk Caddesi'ne geçti. Buradan Kuvayi Milliye Caddesi'ne geçen işçiler, 52 katlı metropol binasında bulunan Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ne kadar düdük çalıp slogan atarak yürüdü.
Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde parkomat çalışanları adına açıklama yapan Akif Şenyiğit, İmar A.Ş. ile Parkur şirketi arasında yaşanan anlaşmazlık nedeni ile zor durumda kaldıklarını söyledi. Şenyiğit, "Biz Mersin'de cadde üstü parkomat çalışanları olarak yaklaşık 15 gündür sahada zor anlar yaşıyoruz. Çalışma koşullarımız Büyükşehir Belediyesi tarafından fiilen bitirildi. Bununla ilgili olarak da tarafımıza her hangi bir bilgi, bir karar iletilmemiştir. Parkur şirketi ile İmar A.Ş. arasındaki anlaşmazlığa maalesef Büyükşehir Belediyesi taraf olmuş, bununla ilgili olarak da billboardlar astırılmış, biz çalışanların çalışma koşulları fiilen ortadan kaldırılmıştır. Buna rağmen yasal bir zemin varsa, biz çalışmayı önerdik. Ancak işverenlerimiz, sahada çalışma koşullarımızın olmadığını, güvenliğimizin bulunmadığını, herhangi bir saldırı olması halinde vicdanı rahatsızlıklarından dolayı bizleri sahaya göndermedi. Bugünden itibaren işveren tarafından ücretsiz izine çıkartıldık. Bu da iş akdimizin fiilen sona erdirilmesi demektir. Bizim tepkimiz, eylemlerimiz iş akdimizin sona erdirilmesinedir. İşsizliğin bu kadar yoğun olduğu bu kentte 110 insanın işine bir çırpıda, 'Beni ilgilendirmez, ben yaptım oldu' mantığı ile son vermek ahlaki ve insanı değildir. Biz bunu kabul etmiyoruz" dedi.
Şenyiğit, Büyükşehir Belediyesi ile Parkur şirketi arasındaki sorunun yargıya intikal ettiğine dikkat çekti. Şenyiğit, "Yargı süreci devam ettiği sürece ya bu işlem devam ettirilir, ya da bizlerin sorununa bir çözüm bulunur. Eğer çözüm bulanmazsa bizde açlık grevi başta olmak üzere çeşitli eylemleri sürdüreceğiz. Biz sayın Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan şunu bekliyoruz; 'Avet arkadaşlar siz haklısınız. Durum ortada. Biz sizler için şunu yapmayı düşünüyoruz. Biz sizin işinizi kapatmayacağız. İşinizle ilgili çeşitli önerilerimiz vardır' demelidir. Bunu da çıkıp bize açıklamak durumundadır. Bizimle ilgili olumlu bir adım atılmazsa  çalışanlar olarak kararımız 3 günlük açlık grevidir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI