Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden grupta bir kişinin Yahudiler aleyhine döviz taşıması diğer eylemcilerin tepkisini çekti. Eylemci kişi, uyarı üzerine alandan ayrıldı.
Madenci Anıtı'nda toplanan yaklaşık 50 kişi, 'Katil İsrail işbirlikçi AKP' yazılı pankart açtı. CHP İl Başkanı Halil Furat ve bazı derneklerin temsilcilerinin de destek verdiği eylemde slogan ve dövizlerle İsrail protesto edildi. Eylemde ön tarafında, 'Müslüman kardeşin öldürülüyor uyan', arka tarafında ise 'Lanet Yahıdı, karalsun İsrail' yazılı döviz taşıyan bir kişi tepki çekti. Eyleme katılanların uyardığı Zonguldak Demokrasi Platformu dönem sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, bu kişinin yanına giderek dövizi indirmesini söyledi. Kaymakçı'nın uyarısının ardından eylemci kişi elindeki dövizle alandan ayrıldı. Kaymakçı, İsrail'de bazı Yahudiler'in de savaşa karşı çıktığını hatırlatarak, "Bu yüzden o dövizi taşıyan arkadaşı indirmesi konusunda uyardık. O da ayrıldı" dedi.
Kaymakçı, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere ABD, Avrupa Birliği ve Arap ülkelerinin önemli bölümünün bu insanlık suçu karşısında kayıtsız kaldığını savunarak, "Ortadoğu'nun hamiliğine soyunan ama bunu yüzüne gözüne bulaştıran AK Parti hükümeti, İsrail'le ilişkileri kesmek yerine 3 günlük yas ilan edip nutuk atmakla yetiniyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI