İSRAİL Başkonsolosluğun bulunduğu plazaya taş ,havai fişek ve maytap atarak, içeri girmeye çalışan göstericilere polis tazyikli su ile müdahale etti.



Gece saatlerinde de kalabalık grup başkonsolosluk binasının bulunduğu plazanın önünde sloganlar atarak bekleyişini sürdürdü. Alandaki otobüsten kalabalığa seslenen İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Siyonizmin bir terör örgünü olduğunu belirterek, " Dünyada devletlerin sınırları bellidir İsrail dünyada sınırları olmayan tek yerdir. Biz buna siyonizm diyoruz. Siyonizm bir terör örgütüdür. Bir devlet değildir. Siyonist terör örgütüyle irtibatı tespit edilen kim olursa olsun,bir gün mahkeme önüne çıkacak ve terör örgütüne üyelikten yargılanacaktır" dedi.



HAVAİ FİŞEK VE TAŞ ATAN GÖSTERİCİLERE POLİS MÜDAHALESİ



Konuşmanın ardından saat 02.00 sıralarında kalabalık gruptan bazıları Başkonsolosluğun bulunduğu plazaya havai fişek, taş ve maytap atmaya başladı. Bazı göstericilerde duvarı aşıp içeri girmeye çalıştı. Bunun üzerine Plaza önünde hazır bekletilen Çevik kuvvet ekipleri TOMA ile tazyikli su sıkarak göstericilere müdahale etti. Müdahalenin ardından bir süre taş atmaya ve maytap atmaya devam eden grup daha sonra olay yerinden uzaklaştı.



İlerleyen saatlerde sayıları azalan kalabalığın arasından birkaç kişi polislere taş atmak isteyince gruptakiler tarafından müdahale edildi. Grubun alandaki bekleyişi sürüyor.



(FOTOĞARFLI)