ALMANYA'dan tatil için gelen  Demiralay ailesinin içinde bulunduğu aracın Isparta- Konya karayolunda bir kamyonetle çarpışması sonucu, 4'ü aynı aileden 6 kişi öldü.
Kaza, Isparta- Konya karayolunun 105'inci kilometresinde, gece yarısı meydana geldi. Almanya'da yaşayan Orhan Demiralay, eşi Fadime ve iki çocuğunu memlekete bayram tatiline gönderdi. 43 yaşındaki Fadime Demiralay, çocukları 15 yaşındaki Tolga ve 11 yaşındaki Betül Demiralay ile dün akşam saatlerinde Antalya Havalimanı'na indi. Konya'nın Doğanhisar İlçesi'nde oturan 79 yaşındaki Ethem Ali Kuzucuk, kızı ve torunlarını almak için arkadaşı 51 yaşındaki Remzi Taştekin yönetimindeki 42 VA 696 plakalı panelvan tipi araçla Antalya'ya geldi. Havalimanından kızı ve torunlarını alan Ethem Ali Kuzucuk, daha sonra Konya'ya gitmek için hareket etti.
ŞERİT İHLALİ
Remzi Taştekin yönetimindeki panelvan tipi araç, Isparta'nın Yalvaç İlçesi Bahtiyar Köyü yakınlarında iddiaya göre şerit ihlali yapınca, karşı yönden gelen 54 yaşındaki Celal Demirtaş yönetimindeki vişne yüklü 32 EL 172 plakalı kamyonetle çarpıştı. Kazada, iki sürücü; Remzi Taştekin, Celal Demirtaş ile panelvan araçtaki Ethem Ali Kuzucuk, Fadime Demiralay ve oğlu Tolga Demiralay öldü. Betül Demiralay ise yola savrularak ağır yaralandı. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi.
Sağlık ekipleri ilk etapta yola savrulan Betül Demiralay'a müdahale etti. Ambulansla Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gönderilen Betül, burada kurtarılamadı. Araçlarda sıkışan cenazeleri çıkarmak için Şarkikaraağaç ve Yalvaç belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri seferber oldu. İlk olarak panelvanın arka koltuğundaki Fadime Demiralay ve oğlu Tolga'nın cenazelerini çıkaran itfaiye ekipleri daha sonra Ethem Ali Kuzucuk ve Remzi Taştekin'in cesetlerini çıkardı.
İŞ MAKİNESİYLE MÜDAHALE ETMEK İSTEDİLER
Kurtarma ekipleri daha sonra Şarkikaraağaç İlçesi'nden, Eğirdir İlçesi'ndeki meyve suyu fabrikasına vişne götüren kamyonet şoförü Celal Demirtaş'ın cenazesini hurdaya dönen araçtan çıkarmak için çalışma yaptı. Çalışmaların sonuç vermemesi üzerine Isparta Valiliği Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü'nden yardım istendi. Bu sırada bazı kişiler, sürücüyü çıkarmak için kepçeyle araca müdahale etmek istedi. İtfaiye ekipleri ikinci bir kazaya neden olacağı endişesiyle buna izin vermedi. Demirtaş, gelen AFAD ekipleri tarafından bulunduğu yerden çıkarıldı. Jandarma ve cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından cenazeler Yalvaç Devlet Hastanesi morguna gönderildi.
Remzi Taştekin, Ethem Ali Kuzucuk kızı Fadime Demiralay ve torunları Tolga ile Betül Demiralay'ın cenazeleri, bugün Konya'nın Doğanhisar İlçesi'nde, Celal Demirtaş'ın cenazesi ise otopsi işlemlerinin ardından Isparta'nın Şarkikaraağaç İlçesi'nde toprağa verilecek.

FOTOĞRAFLI