ISPARTA Sosyal Güvenlik Kurumu, 2013 yılında 29 evli çiftin maaş alabilmek için anlaşmalı şekilde boşandıklarını saptadı.
Isparta Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, 2013'te 29 çiftin maaş alabilmek için anlaşmalı boşandıklarını ve bu boşanmanın ardından birlikte yaşamaya devam ettiklerini tespit etti. Usulsüzlük yaparak maaş alan kişilerin belirlenmesiyle birlikte maaşları kesildi ve aldıkları paralar yasal faizleriyle tahsil edilmeye başlandı.
İl Müdürlüğü'nün açıklamasında, "Muvazaalı boşanma suretiyle devletten haksız maaş alan kişilerle ilgili denetimlerde 2013 yılı içinde 29 kişi tespit edilmiştir. Haksız maaş alan bu kişilere ödenen 585 bin 134 TL kendilerinden faiziyle birlikte tahsil edilmeye başlanılmıştır" denildi.
SİGORTASIZ ÇALIŞAN KİŞİLERLE İLGİLİ ÇARPICI TESPİTLER
Isparta Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ayrıca, 2013 yılında kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında yapılan denetim ve incelemeler sonucunda çalışmadığı halde sahte sigortalı olarak kuruma bildirimde bulunan 272 kişinin de sigortalılıklarının iptal edildiğini duyurdu. AÇ(HA/BT)