ISPARTA Belediyesi'ne yönelik 82 sanıklı davanın bugünkü duruşması 2 dakika sürdü. Mahkeme, 7 kişiden oluşan yeni bilirkişi heyetinin hazırladığı rapordaki eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı 9 Ocak 2014 tarihine erteledi.
Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın'ın da aralarında bulunduğu 'örgüt oluşturmak, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve resmi evrakta sahtecilik' gibi suçlamalarla 82 sanığın tutuksuz yargılandığı davanın 13'üncü duruşması, bugün yapıldı.
16 SANIK KATILDI
Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan 82 sanıktan 16'sı katıldı. Belediye Başkanı Günaydın duruşmaya gelmedi. Soruşturma aşamasında alınan ve sanıkların aleyhine olan bilirkişi raporu ile kovuşturma aşamasında alınan ve bu kez sanıkların lehine olan bilirkişi raporu arasında çelişkiler olduğu için yeni bilirkişi raporu istenmişti. Isparta'ya raporun dün akşam saatlerinde ulaştığı, ancak eksikliklerin tamamlanamadığı öğrenildi. Bu nedenle Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Suat Yürekli, bilirkişi raporundaki eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmanın 9 Ocak 2014 tarihinde görülmesine karar verdi. Duruşma, toplam 2 dakika sürdü.
82 SANIKLI DAVA
23 Eylül 2011 günü Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince Isparta Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyon sonrası, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dönemin genel koordinatörü Mehmet Ateşgül, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer'in de aralarında olduğu 82 kişi hakkında dava açıldı. Davada sanıklar 'örgüt oluşturmak, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve resmi evrakta sahtecilik' gibi suçlamalarla yargılanıyor.