Elvan EZBER/İSTANBUL, () KARTAL'da komşu dükkanın duvarını delerek kuyumcuya giren hırsızlar alarm ve güvenlik kameralarını etkisiz hale getirdikten sonra 1,5 milyon TL değerinde altını çaldı. Hırsızların ses çıkmaması için duvarı üzerine astıkları ıslak halıya vurarak deldikleri ortaya çıktı.

Kartal'da oturan İsmail Küçükali, sabah erken saatte Çınar Caddesi 22 numarada bulunan sahibi olduğu Karadeniz Kuyumculuk'a gitti. Kepenkleri kaldıran Küçükali ürkütücü manzarayla karşılaştı. Dükkanın içinin dağınık olduğunu gören Küçükali, anahtarın gizli olduğu küçük kasa ve altın dolu büyük kasanın da açılmış olduğunu fark etti. Duvarın da delinmiş olduğunu gören dükkan sahibi en küçük yüzüğe kadar değerli bütün altın ve ziynet eşyalarının çalındığını gördü.

İhbar üzerine olay yerine gelen Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri soygunla ilgili çalışma başlattı. Yapılan incelemede hırsızların kuyumcu dükkanının da bulunduğu pasaja arka taraftaki camdan girdiğini tespit etti. Küçük camdan pasaja atlayan hırsızlar daha sonra perdeci dükkanının kapısını zorlayıp açtıktan sonra içeri girdiler. Perdeci dükkanının duvarına ıslak halı asıp balyozla vurmaya başladılar. Ses çıkmaması için ıslak halı kullanan soyguncular kısa sürede duvarı delip içeri girdi.

Polis, soyguncuların ilk iş olarak alarmı söktüğü daha sonra da güvenlik kameralarının kayıt yaptığı cihazı etkisiz hale getirdiğini belirledi. Küçük kasayı matkapla açan hırsızlar içindeki ziynet eşyalarını ve burada gizli tutulan büyük kasanın anahtarını aldı. Ardından da anahtarla büyük kasayı açıp açıp bütün altınları çaldılar.

Yüzüğe kadar bütün değerli eşyaları çalan hırsızlar altınlarla beraber güvenlik kamera kayıtlarını yapan cihazı da yanlarında götürdü.

Soygunun şokunu üzerinden atamayan İsmail Küçükali, "Ne varsa alıp götürmüşler. Geride birşey bırakmamışlar. Yalnız bizim altınlarımız değil müşterilerin de altınları vardı. Bu işi yapanlar profesyonel. Alarmdan duvar delmeye kadar herşeyi hesaplamışlar" dedi. Küçükali, 1,5 milyon TL değerinde altının çalındığını belirtti. Üzgün olan Küçükali'yi esnaf arkadaşları teselli etti. Polisin soygunla ilgili çalışması devam ediyor.

EE(FOTOĞRAF)